Normal
0
false
false
false
EN-US
X-NONE
FA
آیت صدق
زندگی نامه شهید سردار جانباز حاج سعید ترقی
سعید ترقی 22 شهریورماه 1339 در شهر نیشابور و در خانواده ای مذهبی و انقلابی و نیکوکار چشم به جهان گشود.
دوران قبل از انقلاب
وی تحصیلات متوسطه را در نیشابور گذراند؛اودردوران مبارزات و انقلاب با دیگر اعضاء خانوادهء انقلابی و مبارزش همراه ودرراهپیمائیهای سیاسی منتهی به انقلاب 22بهمن حضوری فعال داشت و بعضا ازآنها فیلم برداری میکرد. وی ضمن ایجاد یک مغازه ظروف چینی متصل به منزل پدری درکنار دیگر جوانان هم سن وسالش دربدست گرفتن امنیت شهر نیشابور در دهه فجر انقلاب تلاشی جسورانه داشت ودر حراست از راهپیمانان در برابر عوامل رژیم ستم شاهی کوشید.
دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی
1-بازرس همه پرسی قانون اساسی
باتوجه به حضور سعید ترقی در صحنه های انقلاب به همراه برادر و خانواده و دوستانش
پس از تشکیل مجلس خبرگان قانون اساسی وتدوین قانون اساسی در سال 58 این قانون بدستور امام خمینی (ره ). به همه پرسی مردم گذاشته شد . وی از سوس ستاد برگزاری همه پرسی در نیشابور بعنوان بازرس سیار تعیین گردید.
2-مسئولیت اجرائی در فرمانداری نیشابور
سعید ترقی که به علت قطع نخاع شدن توفیق رفتن دوباره به جبهه را نیافت ، ابتدامسئولیت روابط عمومی فرمانداری نیشابور را پذیرفت
عکس 1
3- عضویت در کمیته انقلاب اسلامی
پس از طی دوران خدمت وظیفه در هنگام اوج درگیری منافقین با نیروهای انقلابی و انتظامی جمهوری اسلامی که درواقع همان کمیته انقلاب بودند و نوعاً دوستان دوران انقلاب وی بودند که در راهپیمائی ها و حفظ امنیت شهر باهم بودند به عضویت کمیته انقلاب در آمد وبخاطر سوابق و تجربه اش در دیماه سال 60 مسئولیت اطلاعات کمیته انقلاب اسلامی نیشابور را عهده دار گردید .
عکس 2و3
دوران دفاع مقدس:
سعید ترقی با تشکیل تیپ موسی بن جعفر ع توسط کمیته انقلاب برای انجام وظیفه در جبهه های جنگ تحمیلی به جانشینی فرماندهی گردان مذکور منصوب و از مهر ماه سال 62 تا بهمن ماه همان سال در جبهه های جنگ حضور یافت و در عملیات های مختلف شرکت کرد .وی پس از 22 ماه مسئولیت اطلاعات کمیته انقلاب اسلامی با معرفی سردار شوشتری به تیپ مستقل زرهی 21 اما م رضاع انتقال یافت و از مهر ماه سال 64 مسئول حفاظت اطلاعات قرار گاه سلمان در منطقه شد .
عکس 4و5و6
4-عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
شایستگیهای او در امور اطلاعاتی و عملیاتی مورد توجه شهید کاوه قرار گرفت و ضمن عضویت در سپاه پاسداران از اواخر سال 64 به لشگر ویژه شهدا منتقل شد و معاونت گردان امام حسین ع را پذیرفت و بدستور شهید کاوه فرمانده خود در عملیات تصرف ارتفاعات 2519 حاج عمران که از اهمیت استراتژیک مهمی برخوردار بود شرکت ودر انتهای عملیات تعدادی از همرزمانش در اثر اصابت خمپاره شهید و وی به درجه جانبازی 70% نائل گردید.
جانبازان شهدای زنده اند. امام خامنه ای
عکس 7
5-جانبازی در عملیات حاج عمران
شماجانبازان ذخیره های باارزش دانشگاه جهادید . مقام معظم رهبری
سردار شهید ترقی که با اصابت چندین ترکش خمپاره و تیر آسیب جدی دیده بود؛ پس از اعزام به تبریز و نهایتا تهران در بیمارستانهای مختلف از جمله نیروی هوائی تهران و ایرانمهر تحت معالجه قرار گرقت و علی رغم قطع امید پزشکان از شرایط جسمی وخیم او و قطع نخاعی اش با پیگیری و رسیدگی مصرانه خانواده اش نهایتاً پس از حداقل یکسال مداوا و بهبود نسبی به آسایشگاه جانبازان مشهد منتقل شد و یکسال هم آنجاتحت مراقبت ویژه قرار گرفت تا آمادگی جسمی برای روی ویلچر قرار گرفتن و حیات دوباره ای برای خدمت را مجددا بیابد.
جانبازان سند و مدرک جهاد بزرگ ملت ایران اند. امام خامنه ای
عکس 8و9
دوران پس از جنگ تحمیلی :
1-معلم حق التدریسی درنقاط محروم
شهید ترقی بعد از مسئولیت فرمانداری مدتی بصورت حق التدریسی با آموزش و پرورش همکاری و با ویلچر به سر کلاس دینی در نقاط محروم شهر نیشابور میرفت و درس میدادو توانست زندگی مستقلی را برای خود سامان دهد.
2-تشکیل زندگی
همسران جانبازان که داوطلبانه در رنج های زندگی یک جانباز خودشان را شریک کرده اند ومشکلاتی را برخود هموار کردند پیش خدای متعال اجرشان خیلی بالاست و حقیقتا ما باید از آنها تشکر کنیم . مقام معظم رهبری.
این جانباز جنگ تحمیلی در سال 69 با یکی از خواهران مبلغه فداکار جامعه الزهراء قم که ایثارگرانه شرایط وی را پذیرفته بود ازدواج نمود و از آن پس مسیر زندگی اش در جهت خدمت بیشتر فرهنگی به جامعه تثبیت شد و حاصل این ازدواج بعد از چند سال دختری بنام حنانه بود .
عکس 10 و11
3-تحصیلات حوزوی
این شهید گرانقدر با تشویق همسرش دروس حوزوی را شروع و تا لمعتین ادامه داد .او در کنار برنامه های تبلیغی ، فرهنگی و اجتماعی ، همیاری و همکاری جدی در امور زندگی مشترک با همسرش داشت و به گفته همسر گرامی اش به لحاظ توانمندیهای ادبی و بینش عمیقش بازوی قوی و نیرومندی در فعالیت های تبلیغی برای او محسوب می شد و حتی در تدوین محتوای سخنرانیها به او کمک میکرد .
4-حضور در فعالیتهای فرهنگی ، عمرانی و امور خیر
اگر جانبازی در دوران زندگی جانبازی خود حدود الهی را رعایت و تقوا و پاکدامنی را حفظ کند ؛ آنچنان پاداشی دارد که خدای متعال از او تعبیر میکند به اجر عظیم . مقام معظم رهبری
با تاسیس حوزه علمیه الزهراء نیشابور توسط مادرش حاجیه خانم ترقی در محل مکتب الزهراء به کمک مادر رفته و در کنار هم در جهت شکل گیری حوزه و برنامه ریزی و جذب طلاب خواهر سطح شهرستان و احداث بنا و ساختمان جدید برای این فعالیت فرهنگی و تبلیغی تلاش نمودند .
همچنین با درگذشت پدر نیکوکار و انقلابی اش که پس از انقلاب مسئولیت بنیاد شهید و کمیته امداد امام خمینی (ره) نیشابور را بر عهده داشت و در سالهای پایانی عمر شریفش رسیدگی به امور نیازمندان ، امامزاده هاو بفاع متبرکه سطح شهر و تولیت بفعه بی بی شطیطه و بی بی پسنده نیشابوری را پذیرفته بود و تلاش زیادی برای بازسازی و توسعه آن آستانه که مورد توجه و اقبال زائرین و گردشگران داخلی و خارجی فراوان بود, کشید ؛ بار مسئولیتهای پدر را به عهده گرفت و راه او را ادامه داد .
عکس 12و 13
تلاش بی وقفه و همت سعید ترفی علی رغم سختیها و مشکلات فراروی هر کار عام المنفعه و تواناییهای محدود جسمی اش بالاخره در سال 1390 به ثمر نشست و حوزه علمیه الزهرا ء (س) قابل بهره برداری شد. ولی افتتاح ساختمان جدید درست یک هفته بعد از درگذشت مادر مومنه و انقلابی و تلاشگر او صورت گرفت .
از این پس علاوه بر مسئولیت ساخت و تکمیل ساختمان حوزه ، با توجه به شناخت و اشرافی که در این مدت پیدا تموده بود ، مسئولیت مدیریت آموزشی و فرهنگی حوزه نیز بر عهده او افتاد .
5-رسیدگی به معلولین و نیازمندان و ایتام
شهید سردار سعید ترقی با عنایت به تربیت برگرفته از سیره اهل بیت علیهم السلام و الگو پذیری از زندگی والدین عزیزش و علاقه ای که به رسیدگی به امور فقرا و نیازمندان و معلولین داشت ؛ عضویت هیئت امناء مرکز توانبخشی
معلولین 17 شهریور و آسایشگاه سالمندان امام علی علیه السلام نیشابور را نیز پذیرفته بود و با سرکشی به معلولین و نیازمندان و حمایت شخصی از بچه های بی سرپرست و یتیم در حل مشکلات و تامین نیازهای آنان از هیچ تلاشی فروگذار نکرد .
عکس 13
ویژگیهای اخلاقی
سعید ترقی فردی خنده رو ، متواضع ، مهربان ، منطقی ،دارای ذوق ادبی و هنری ، دقیق ، بی تکلف ، بی توقع و ادعا ، اهل تهجد شبانه ، خدمتگزار والدین ، یتیم نواز ، ولائی وانقلابی ، با حوصله و سعه صدر ، پر تلاش و خستگی ناپذیر بود.
اهمیت زیادی برای نماز اول وقت و زیارت عاشورا قائل بود.اکثر اوقات مشغول به ذکر بود .عاشق و دلباخته اهل بیت عصمت و طهارت بود و با تاسی به ایشان زندگی می کرد و بی توجه به امور فرزندان یتیم و خانواده های بی سرپرست نبود و درمهمان نوازی بی تشریفات وبی تکلف بود.
ویژگیهای فوق ،این شهید را محبوب مردم و دوستانش کرده بود .
او ایمان و عمل را در خود جمع کرده بود به همه امید می داد و سنگ صبور همه اطرافیانش بود . ایمان و توکل و مقام تسلیم و رضا و روح بزرگ و چهره خندان و تبسم محبت آمیزش ، مشکلات و سختی ها و موانع را برای او و اطرافیانش آسان می کردوآرامش خاصی می بخشید.
افکار و اندیشه ها
سردار سعید ترقی معتقد و متعهد به ولایت فقیه امام خمینی ره و امام خامنه ای مدظله العالی و پایبند به آرمانهای انقلاب اسلامی وحساس نسبت به منحرفین و فتنه گران در جامعه اسلامی بود . او همچون خانواده و والدین مرحومش خود را مدیون انقلاب اسلامی و امام خمینی ره و پاسدارارزشهای انقلاب می دانست و اصولگرائی بود که برای تحقق اهداف و دیدگاههای مقام معظم رهبری در حوزه و جامعه تلاش و برنامه ریزی میکرد .
مسافر نور
حاج سعید ترقی در سال 93 موفق شد همراه با کاروان جانبازان جمهوری اسلامی ایران به سفر حج رفته و سرزمین وحی و مدینه النبی را از نزدیک زیارت کند .
عکس 14 و15
به خاطر توجه خاص و اولویتهایی که برای خودش داشت امسال هزینه و اعزام یک دختر معلول بهزیستی که عاشق اهل بیت و امام حسین علیه السلام بود را به سفر عتبات عالیات تقبل نمود.
عکس 16
و در نهایت خودش همزمان با ایام اربعین حسینی علی رغم سختی سفر و شرایط جسمی اش با همت و عزمی جدی و عشق به مولا و سرورش ابا عبدالله الحسین علیه السلام در پیاده روی مسیر نجف تا کربلا حضور یافت و چهره خسته و ملکوتی اش حاکی از لبیک دوباره اش به ندای قافله نور بود.
عکس 17 و 18
وقت وصال به حق
این جامانده از خیل شهدا در صبح جمعه بعد از نماز صبح همزمان با سالروز شهادت امام رضا (ع) در سن 55 سالگی در اثر حمله قلبی ناشی از جانبازی و تاخیر اورژانس 115 به یاران شهیدش پیوست و سعادتمند گردید.
مازمینیان گفتیم چرا رفت ؟ اما آسمانیان گفتند کبوتری جامانده از غافله عشق رسید.خوشا بحالش که عند ربهم یرزقون شد.
قدر شناسی مردم
بدرقه سنگین و حضور فعال و گستر ده مردم و علمای شهر نیشابور بویژه نیروهای نظامی وسپاه در مراسم تشییع و تدفین و ختم این شهید در مسجد جامع نیشابور و مدفن و آرامگاه ابدی اش بی بی شطیطه حاکی از قدر شناسی مردم و جوانان انقلابی از ایثار گران و شهدای زنده انقلاب بود.
عکس 19 و 20
تسلیت رئیس جمهور
پیام رئیس جمهوری در خصوص شهادت این شهید عزیز یادآورارتباط دوستانه و عاطفی بین وی و دکتر روحانی در دوران فعالیتهای قبل از انقلاب بوده است دکتر روحانی در پیام تسلیتش به حمیدرضا ترقی از این شهید جانباز بعنوان دلاور عرصه های مجاهدت و صبر والگوئی در خدمتگزاری به نظام و مردم یاد کرد .
عکس 21
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد .