شرحی بر حدیث ولایت
پسابرجام ؛زمان سختگيري به ايران یا گشایش اقتصادی
حمیدرضا ترقی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با مردم قم بمناسبت سالگرد قیام 19 دی با طرح این سوال که دلایل ماندگاری انقلاب اسلامی در بین دیگر انقلابهای ایران و جهان چیست و جوانان باید پاسخ آنرا بررسی و مطالعه نمایند , به دوره بعد از قضایای مذاکرات هسته ای از دیدگاه سردمداران آمریکا اشاره کردند که نام این دوره را ( دوره ی سخت گیری بر ایران ) نام گذاری شده است .
پايگاه اينترنتي فارن افرز وابسته به شوراي روابط خارجه آمريکا در چهاردهم دسامبر در گزارشي به قلم اليوت اي. کوهن،اريک اس. ادلمن و ري تکيه نوشت: توافقنامه هسته اي که آمريکا و پنج قدرت ديگر جهان ژوئيه 2015 با ايران امضا کردند، محصول نهايي يک دهه تلاش براي کنترل تسليحاتي است.
برنامه جامع اقدام مشترک(برجام)، يکي از ناکارآمدترين توافقنامه هاي کنترل تسليحاتي در طول تاريخ به شمار مي رود. اما باراک اوباما،رئيس جمهور آمريکا متعهد شده است بقيه دوره رياست جمهوري خود را صرف مقابله با فشارهاي کنگره براي تغيير شرايط و مفاد اين توافقنامه کند. مسئله مهم تر اين است که واشنگتن سياست جامعي در قبال ايران ندارد. در برجام هيچ سياست منطقي در قبال ايران اتخاذ نشده است بلکه ايران را به يک کشور در آستانه دستيابي به توانمندي هسته اي تبديل خواهد کرد.
نامبرده فوق در ادامه نوشته خودآورده اسـت :حاميان توافقنامه هسته اي ايران معتقدند نيازهاي اقتصادي، ايران را وادار به پذيرش اين توافقنامه کرد، اما در واقع ضرورت هاي علمي براي ساخت سلاح هسته اي از انگيزه هاي ايران براي امضاي توافقنامه هسته اي بود. با توجه به جنبه هاي نگران کننده متعدد برجام، رئيس جمهور آينده آمريکا بايد آن را بازنگري کند.
در حالی که بنا بر اعلام دولت اوباما، هر گونه تلاش براي بازنگري در فرآيند برجام موجب خشم بين المللي و منزوي شدن آمريکا از متحدانش خواهد شد.
حاميان برجام مي گويند ايران هرگز با چنين بازنگري هايي موافقت نخواهد کرد اما در واقع کشورها معمولاً در نهايت حاضر به مذاکره براي دستيابي به توافقنامه هايي مي شوند که زماني غيرممکن به نظر مي رسيد.
آنها میگویند :آمريکا علاوه بر بازنگري در توافقنامه هسته اي، بايد ايران را به خاطر اقدامات منطقه اي مجازات کند. بدين منظور آمريکا بايد از طريق احياي ساختار تحريم ها تا حد ممکن، ايران را از اقتصاد جهان جدا سازد.
آمريکا بايد براي تشديد فشارها بر ايران، تحريم هايي را عليه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي اعمال و در عين حال تحريم ها را عليه نهادهاي مالي ايران حفظ کند.
در ادامه اين مقاله با اشاره به طراحي توطئه عليه ايران مانند آنچه درباره شوروي انجام شد آمده است آمريکا بايد همزمان با فشار بر اقتصاد و ايجاد دودستگي در جامعه ايران، نفوذ اين کشور را در منطقه خاورميانه تضعيف کند. مقامات آمريکايي بايد به صراحت اعلام کنند که متحدان عربي بايد در ازاي قيموميت آمريکا روابط تجاري خود را با ايران محدود کنند و حضور ديپلماتيک خود را در تهران کاهش دهند.
کشورهاي عربي حوزه خليج فارس بايد توانايي ايران را براي ايجاد اخلال در صادرات نفت از طريق بستن تنگه هرمز کاهش دهند.
آنچه در بالا مشاهده کردید همان نقشه و طرحی است که عربستان از جانب اربابش آمریکا شروع و دنبال میکند و طرحهائی که آمریکا و کنگره علیه ایران درحال تصویب دارد و بعض عوامل داخلی دشمن خواسته نا آگاهانه در حال انجام آن هستند ( دودستگی ایجاد کردن در داخل )
بنابر این همانطوز که مقام معظم رهبری فرمودند و غربی ها با صراحت اعلام کرده اند دوران بعد از مذاکرات و توافق برخلاف ادعای دولت که دوران گشایش و بهبود اقتصادی است , دوران سخت اقتصادی کشور خواهد بود که علاوه بر تمدید تحریم ها به بهانه های غیر هسته ای , تحریم صنایع دفاعی را هم در بر خواهد گرفت .
رهبر معظم انقلاب اسلامی با تشریح برنامه آینده استکبار علیه ملت ایران تاکید فرمودند : این سختگیریها بیشتر از سختگیریهای گذشته نیست و جوانان ایرانی و مسئولان کشور بایستی آگاهانه , هوشیارانه امیدوارانه , با شهامت , با توکل به خدای متعال , با تکیه بر نقاط قوت متعددو فراوانی که داریم در مقابل دشمنان بایستند.
بنابر آنچه در گزارش فوق آمده 8 برنامه در دوران سخت گیری پس از برجام توسط غرب با هدف تضعیف نفوذ ایران در منطقه طراحی شده:
1-احیای ساختار تحریم ها بدلایل دیگر
2-جداسازی اقتصاد ایران از جهان
3-اعمل تحریم علیه سپاه پاسداران
4-تداوم تحریم علیه نهادهای مالی ایران
5-قطع روابط تجاری متحدان عربی آمریکا باایران
6-کاهش تآثیر ایران بر ایجاد اختلال در صادرات نفت از تنگه هرمز
7-کاهش حضور دیپلماتیک کشور های عربی متحد آمریکا در ایران
8-ایجاد دو دستگی و دوقطبی سازی در جامعه ایران
با نگاهی به طرحهای فوق می بینید که اکثر آنها تا این تاریخ عملی شده و حق وتوی اوباما
در مواردی از آنها بر فرض اقدام کوتاه مدت خواهد بود.
اینک باید دید دولت و مجلس و احزاب و مردم در برابر این طرحهای در حال اجرای دشمن چه واکنشی نشان خواهند داد؟
مقام معظم رهبری در تاریخ 17/10/93 فرمودند : ملت ایران حالا حالاها باید منتظر باشد که دشمنان به کارها و فتنه ها و خباثتهای خودشان ادامه دهند.
-و فرمودند : آن وقتی که شمت دچار غفلت باشید , به دشمن اعتماد کنید, آنوقت دشمن فرصت پیدا خواهد کرد که مقاصد خود و هدفهای خود را در کشور بوجود بیاورد , فشاری که امروز از ناحیه استکبار بر ملت ایران وارد می شود , ناشی از همان دشمنی عظیم و تمام نشدنی است
معظم له بارها در سخنانشان تاکید کردند اگر بهانه هسته ای در دشمنی غرب علیه ایران گرفته شود خواهید دید که بهانه های دیگر مثل حقوق بشر و تروریسم را برای اعمال دشمنی خود روی میز خواهد گذاشت . |