• ثبت نام
  •    
  • ورود به سیستم
  •    
  • نقشه سایت
  •    
  • راهنما
انتخاب زبان
  • چاپ
  • ذخيره پيوند
  • ارسال به دوست
  • Rss
  • صفحه اصلي
  • معرفي كتاب
  • آلبوم تصاوير
ارتباط با ما

براي برقراري ارتباط با ما، لطفا نامه‌هاي خود را از طريق رايانامه:
 
hamidrezataraghi@gmail.com ارسال فرماييد.
 

چرا اقتصاد مقاومتي توسط افراد با انگيزه و انقلابي عملي است؟

 شرحي بر حديث ولايت

چرا اقتصاد مقاومتي توسط افراد با  انگيزه و انقلابي عملي است؟

حميدرضا ترقي

 

امام خامنه‌اي مدظله‌العالي در ديدار با سران سه قوه در 6/12/92 پس از ابلاغ سياستهاي اقتصاد مقاومتي به قواي سه گانه فرمودند:

افرادي را مأمور پيگيري و اجراي سياستهاي كلي اقتصاد مقاومتي كنيد كه انگيزه‌هاي انقلابي و مردمي و اعتقاد لازم و كافي براي اجراي آن را داشته باشند.

1-    مقابله با ترفندهاي دشمن است

مقام معظم رهبري در تعريف اقتصاد مقاومتي در 2/6/91 فرمودند، اقتصاد مقاومتي معنايش اين است كه ما يك اقتصادي داشته باشيم كه هم روند رو به رشد اقتصادي در كشور محفوظ بماند، هم آسيب‌پذيري‌اش كاهش پيدا كند. يعني وضع اقتصادي كشور و نظام اقتصادي جوري باشد كه در مقابل ترفندهاي دشمنان كه هميشگي و به شكلهاي مختلف خواهد بود،  كمتر آسيب ببيند و اختلال پيدا كند.

بنابر اين وقتي نفس كار اقتصاد مقاومتي جلوگيري از آسيب در برابر اختلالات و ترفندهاي دشمن است نمي‌توان از افراد ساده و بي اعتقاد و خنثي به لحاظ سياسي استفاد ه كرد. بلكه بايد فردي باشد كه انگيزه قوي معنوي بالايي براي اين كار داشته باشد.

كساني كه اهل سازش با  دشمن بوده‌اند و از روحيه انقلابي و مردمي برخوردار نيستند به درد اين كار مهم نمي‌خورند.

2-    عامل شكست دشمن در جنگ اقتصادي است

امام خامنه‌اي مدظله‌العالي  پيروي از الگوي اقتصاد مقاومتي را عامل شكست دشمن در جنگ تحميلي اقتصادي عليه ملت ايران دانستند. (30/11/92)

بنابر اين در جنگ تحميلي اقتصادي نمي‌توان از عناصر غيرانقلابي و فاقد انگيزه استفاده كرد.

زيرا اين جنگ نيز مانند جنگ تحميلي نظامي به شهامت و ايثار و فداكاري و جانفشاني و استقامت و تحمل سختي‌ها و ايمان قوي و شجاعت نيازمند است، بديهي است كه عناصر دنيا‌طلب و مال‌دوست و اسير ثروت و قدرت نمي‌توانند در اين جنگ حضور داشته باشند.

اقتصاد مقاومتي دشمن را در جبهه اقتصادي شكست مي‌دهد و ابزاري برنده عليه دشمن است.

3-    اجراي اقتصاد مقاومتي جهادي مقدس است

سومين دليل براي اينكه اجراي اقتصاد مقاومتي را بايد به عناصر با اعتقاد و انقلابي و مردمي سپرد اين است كه اجراي اين برنامه يك جهاد مقدس است و به ايمان و تلاش و مجاهدت همه جانبه محتاج است. در كدام نهاد مقدس از عناصر غيرانقلابي و ضعيف‌الايمان استفاده شده؟ ملت ايران در دفاع از كشور و سرزمين خود دست به جهاد دفاعي بي نظيري زد و علي‌رغم همه تحريم‌ها و پشتيباني تمام قدرتهاي جهاني از دشمن او را شكست داد، اگر نيروهاي جهادگر و انقلابي نبودند چگونه مي‌شد اين پيروزي را بدست آورد. بنابر اين چون اجراي اين اقتصاد مقاومتي جهاد است؛ لذاجهاد به عناصر با ايمان و معتقد و انقلابي و با انگيزه نياز دارد.

4-    مقابله با تجمل‌گرايي و مصرف‌گرايي است

اقتصاد مقاومتي با رشد واردات كالاهاي لوكس و غيرضروري مغاير است، اقتصاد مقاومتي، توسعه برون‌زا را نمي‌پسندد و مي‌خواهد به توسعه درون‌زا توجه شود. اين تحول و تغيير قطعاً با مقاومت رفاه‌طلبان و مصرف‌گرايان روبه‌رو خواهد بود.

اگر عناصر دست‌اندر كار اقتصاد مقاومتي خود قانع و بدور از تجمل‌گرايي نباشند و در برابر اينها مقاوم بار نيايند قطعاً نمي‌توانند از صواب آن مسرور شوند.

5-    مبتني بر اقتصاد و درون‌زاست

در عرصه اقتصاد و پيشرفت اقتصادي كساني كه چشم به بيرون دوخته‌اند و جز با كمك گرفتن از بيگانگان راهي براي توسعه و پيشرفت سراغ ندارند، و كساني كه غرب زده و فريفته تمدن غرب هستند و كساني كه از اعتماد به نفس بالا برخوردار نيستند و بجاي شعار ما مي‌توانيم، همه‌ اشعار ما نمي‌توانيم مي‌دهند و ظرفيت‌هاي داخل را ناديده گرفته و بعضاً تحقير مي‌كنند. اينها نمي‌توانند اقتصاد مقاومتي را پياده كنند.

مقاومت در برابر اقتصاد برون‌زا استحكام ساخت دروني نظام را بالا مي‌برد و به استعدادهاي بومي نگاه خوشبينانه دارد.

معظم له پيشرفت را وقتي موجه مي‌دانند كه درون‌زا باشد. در غير اين صورت بخاطر وابستگي به خارج كشور قابل اعتنا نيستند.

تجربه نشان داده است كه وقتي در دولتهاي گذشته براي مثال مبارزه با فساد را بدست افرادي مي‌دادند كه خود آلوده به بعضي مفاسد بودند كار نتيجه نمي‌داد و مبارزه جدي شكل نمي‌گرفت كه نگرفت و فساد همچنان تا كنون باقي است.

بنابر اين اعتقاد به سياست اقتصاد مقاومتي و ايمان به آن و انقلابي بودن حداقل ويژگي‌هاي مورد نياز براي اين امر مهم است، كه سه قوه بايد تركيب تيم مجري اين سياست را مطابق اين معيارها تعيين نمايند در غير اين صورت، اقتصاد مقاومتي نيز به سرنوشت سياستهاي اصل 44 و غيره دچار خواهد شد. اينك بايد منتظر بود و ديد كه آيا قواي سه گانه، چنين افرادي با اين ويژگي‌ها را بدين كار مهم خواهند گمارد يا نه؟

 

 

 

 

تاريخ درج خبر: 1392/12/11


براي برگشت به صفحه اصلي اخبار، اينجا را كليك كنيد

صفحه اصلي   درباره ما   فضاي شخصي شما   تالار گفتمان   Site in English

تمامی حقوق استفاده از مطالب سایت محفوظ و متعلق به حمیدرضا ترقی میباشد.