• ثبت نام
  •    
  • ورود به سیستم
  •    
  • نقشه سایت
  •    
  • راهنما
انتخاب زبان
  • چاپ
  • ذخيره پيوند
  • ارسال به دوست
  • Rss
  • صفحه اصلي
  • معرفي كتاب
  • آلبوم تصاوير
ارتباط با ما

براي برقراري ارتباط با ما، لطفا نامه‌هاي خود را از طريق رايانامه:
 
hamidrezataraghi@gmail.com ارسال فرماييد.
 

نشانه‌هاي اميد بخش انقلاب اسلامي

شرحي برحديث ولايت

نشانه‌هاي اميد بخش انقلاب اسلامي

حميدرضا ترقي

سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي در نيمه دوم اسفند ماه91 چه در ديدار با شوراي عالي مركز طراحي الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت و چه در ديدار با اعضاي رياست مجلس خبرگان حاكي از نگاه استراتژيك و دورانديشانة معظم له به مسائل كشور بود كه چنانچه اين نوع نگاه در نخبگان جامعه نهادينه شود در مواضع آنها تأثير قابل توجهي خواهد گذاشت.

 

نگاه بلند مدت

رهبر فرزانه انقلاب نگاه بلند مدت به مسائل مديريتي و تشكيلاتي و اهداف و آرمانهاي نظام و حركت دشمن را لازمة حركت رو به جلو و عدم توقف روي مشكلات پيش پا و حاشيه‌ها و مسائل فرعي كشور دانستند به واقع كساني كه به مسائل نگاه استراتژيك و بلند مدت دارند، كمتر درگير مسائل جزئي و فرعي مي‌شوند و مسائل جزئي و مقطعي ذهن و فكر آنها را به خود مشغول نمي‌كند، ولي كساني كه نگاه كوتاه مدت دارند كوچكترين مسائل ذهن آنها را به خود مشغول و درگير مي‌سازد. براي مثال در مسافر يكي هدف‌اش سفر از تهران به مشهد است و يكي هدفش مسافرت به شرق كشور و در نهايت به مشهد است، اولي با يك پرواز سريع خود را به هدف و مقصد مي‌رساند و دومي شهر به شهر توقف نموده و وقت خود را به جزئي‌ترين مسائل هدر مي‌دهد، و در نهايت با مشكلات و مسائل فراوان به همان مقصد مي‌رسد و بعضي اوقات به علت درگير شدن با جزئيات مسير ممكن است به موقع به مقصد نرسد يا ناچار به بازگشت شود.

اگر به مسائل مديريتي و تشكيلاتي در كشور و اهداف و آرمانها نظام و اقدامات دشمن نگاه بلند مدت نداشته باشيم و سرانجام كارها و اهداف را ننگريم و برنامة دراز مدت دشمن را نشناسيم نمي‌توانيم حركت درست و موضع مناسبي با شرايط اتخاذ نمائيم و آنگاه است كه مسائل فرعي و اصلي مخلوط شده و گاه گرفتار مسائل فرعي مي‌شويم.

نگاه رهبري به تمدن‌سازي اسلامي و ارائه الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت از همين نوع نگاه دراز مدت است.

 

استمرار حركت رو به جلو

با نگاه بلند مدت حركت رو به جلو كشور كاملاً قابل مشاهده و احساس است. زيرا بر آينده كل فعاليتها مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد و معدل‌گيري از اقدامات در عرصه‌هاي گوناگون مورد بررسي است. در حالي كه  با نگاه كوتاه مدت و مقطعي نه تنها حركت را رو به جلو نمي‌بينيد بلكه بعضي اوقات و در بعضي مسائل عقب‌گرد تلقي مي‌شود. مثلاً بولدوزري را كه در حال برداشتن يك خاكريز است اگر با اين دو نگاه ببينيد دو نظر پيدا مي‌كنيد. يكي با نظر بلند مدت، حركتهاي رو به جلو و عقب آن را با هم مي‌بيند و قضاوت مي‌كند كه نه تنها پيشرفت نداشته بلكه عقب‌گرد دارد.

گاهي اوقات در حركت رو به جلو شما نياز داريد توقف كنيد، دورخيز كنيد و عقب‌برويد براي يك جهش جديد و اينها لازمة حركت به جلو است.

براي استمرار اين حركت رو به جلو رهبر معظم انقلاب 4 عامل را لازم دانستند.

1-ايمان به اسلام 2- عزم راسخ 3- تكية به مردم 4- حفظ و تقويت روحية اميد

اين عوامل چنانچه در حركت مسئولان و دست‌اندركاران جامعه و كشور ملموس و نهادينه شود حركت رو به جلو كشور تضمين مي‌گردد. مسئولي كه به اسلام ايمان لازم را نداشته باشد، يا عزم راسخي براي انجام وظيفه در وجود او ديده نشود يا در انجام وظايف به مردم تكيه نكند و بجاي ايجاد اميد آية يأس بخواند قطعاً نمي‌تواند در حركت رو به جلو كشور نقش مفيدي داشته باشد.

 

نشانه‌هاي اميد

براي اينكه نخبگان جامعه دچار نگاه كوتاه مدت و مقطعي نشوند واميد خود به آينده را از دست نداده و بلكه خود اميدبخش مردم باشند و مردم را از مشكلات و موانع جزئي نترسانند و نااميد نسازند، توجه به نشانه‌هاي اميد در كشور بسيار مهم و تعيين كننده است، مقام معظم رهبري اين نشانه‌ها را در سخنان خود در جمع خبرگان رهبري اينگونه برشمردند.

1-     استمرار موفقيت‌هاي روزافزون ملت ايران (در عرصه‌هاي سياسي، منطقه‌اي عليه اسرائيل، جنبش عدم تعهدها، موضوع هسته‌اي؟ و..)

2-     عظمت كنوني و مركزيت فكري ملت ايران در دنياي اسلام (امروز جمهوري اسلامي و رهبري آن مركز فكري بيداري اسلامي و قلب دنياي اسلام است كه با پمپاژ بيداري و اسلام سياسي و دشمن‌شناسي عمل مي‌كند)

3-     تسلط گفتمان ديني در كشور (امروز تنها گفتمان مسلط گفتمان اصولگرايي و آرمانهاي انقلاب است).

4-     پيشرفتهاي علمي و فناوري (اختراعات و نانوتكنولوژي، بيوتكنولوژي، داروسازي، صنايع هوا و فضا ماهواره، موشك و صنايع دفاعي و نظامي)

5-     نفوذ سياسي و بين‌المللي نظام اسلامي (به اعتراف انديشكده‌هاي آمريكا نفوذ ايران در منطقه، عراق و افغانستان و سوسيه و فلسطين و لبنان و حتي آمريكاي لاتين غيرقابل انكار است).

6-     اقدامات زيربنايي عدالت محور در كشور(هدفمندي يارانه‌ها، اجراي 75 هزار پروژه صنعتي و معدني در سراسر كشور بويژه نقاط محروم، گازكشي به روستاها و استانهاي محروم، محروميت زدايي ازاغلب روستاها).

7-     سراسيمگي، عصبانيت و شدت عمل دشمن بخاطر پيشرفتنهاي كشور(يكي از علل تشديد تحريم‌ها و جلوگيري از كسب درآمد نفتي عليه ايران كند كردن حركت رو به پيشرفت كشور در سطح جامعه است و دشمن مي‌خواهد دست دولت را در اجراي پروژه‌هاي توسعه‌اي ببندد لذا با عصبانيت از آثار اين پيشرفتها با صراحت علت تحريم‌ها را جلوگيري از اين روند اعلام مي‌كند). 17/12/91

چالش‌هاي پيش رو

با توجه به نشانه‌هاي اميد بخش فوق كه رهبر معظم انقلاب آن را  تبيين فرمودند، بديهي است كه نبايد نسبت به چالش‌هاي فراروي نظام بي تفاوت بود و بدانها توجه نكرد و تصور كنيم كه حركت رو به جلو بدون هيچ مانعي و مشكلي صورت خواهد گرفت.

دوچالش مهم فراروي نظام اسلامي در حال حاضر؛ 1- موضوع هسته‌اي 2- تحريم‌هاي اقتصادي 17/12/91

ريشة بسياري از مشكلات فراروي نظام را بايد در اين دو چالش جستجو كرد، زيرا عامل اول موجب تأثيرگذاري در سياست خارجي و نوع روابط ما با ديگر كشورها و اسطحكاك‌هاي بين‌المللي‌مان شده و حتي اقدامات حقوق بشري عليه ايران را مي‌توان در همان غالب ريشه‌يابي كرد و مشكل دوم ريشة بسياري از مشكلات داخلي و اختلاف نظرات در مقابله با  اين چالش است و شايد بعضاً نارضايتي‌ها و نق زدن‌ها و ناكارآمد جلوه كردن‌ها به اين موضوع برمي‌گردد. ولي به تعبير مقام معظم رهبري همه اين مشكلات و چالش‌ها قابل حل است.

تاريخ درج خبر: 1391/12/20


براي برگشت به صفحه اصلي اخبار، اينجا را كليك كنيد

صفحه اصلي   درباره ما   فضاي شخصي شما   تالار گفتمان   Site in English

تمامی حقوق استفاده از مطالب سایت محفوظ و متعلق به حمیدرضا ترقی میباشد.