• ثبت نام
  •    
  • ورود به سیستم
  •    
  • نقشه سایت
  •    
  • راهنما
Arabic English Persian
  • چاپ
  • ذخيره پيوند
  • ارسال به دوست
  • Rss
  • ارتباط با ما
    آدرس: تهران خیابان شریعتی بالاتر از سه راه طالقانی خیابان جواد کارگر پلاک 14 واحد 3
    • تلفن واحد فروش : 5-77635114-021
    • تلفن واحد فروش : 5-77635114-021
    • فکس : 5-77635114-021
     
    لطفا جهت مراجعه به دفتر سایت ساز، قبلا هماهنگی لازم را به عمل آورید. ساعت مراجعه حضوری: (10 الی 12) و (14 الی 16)
    info@yoursite.com : مدیریت sales@sitesaz.ir : فروش Billing@sitesaz.ir : امور مالی support@sitesaz.ir : پشتیبانی develop@sitesaz.ir : برنامه نویسی graphic@sitesaz.ir : گرافیک design@sitesaz.ir : طراحی سایت
    www.SiteSaz.ir
  • معرفی ماژول ها
    سیستم مدیریت مشتریانماژول فروشگاه سازماژول آرمون سازماژول مالی و آموزشیماژول مطلبماژول پرداخت آنلاینماژول تبلیغات
    ماژول املاکماژول مدرسهماژول فرم سازماژول خبرنامهماژول سوالات متداولماژول نمایش دهنده فضای کاربرانماژول آمار
    www.SiteSaz.ir
  • صفحه اصلي
  • معرفي كتاب
  • آلبوم تصاوير
کاربران ما

نام كاربری: *
رمز عبور: *
هنوز در سایت عضو نشده‌اید؟
ارتباط با ما

براي برقراري ارتباط با ما، لطفا نامه‌هاي خود را از طريق رايانامه:
 
hamidrezataraghi@gmail.com ارسال فرماييد.
ما در اسرع وقت به نامه‌هاي شما پاسخ خواهيم داد.

راهبرد نه جنگ نه مذاکره

راهبرد نه جنگ نه مذاکره
شرحی بر حدیث ولایت                                                                                                حمیدرضا ترقی

جنگی بنا نیست انجام بگیرد و به توفیق الهی انجام هم نخواهد گرفت. نه ما دنبال جنگیم، آنها هم به صرفه‌شان نیست که دنبال جنگ باشند و میدانند که به صرفه‌شان نیست. ما هم که خب اهل ابتدا به کارِ نظامی نیستیم ــ هیچ وقت نبودیم، الان هم نیستیم ـ
مذاکره سَم است. تا وقتی آمریکا همینی است که الان هست -به تعبیر امام، تا وقتی آدم نشده؛ امام این جوری تعبیر کردند- مذاکره‌ی ما و آمریکا سَم است، و با این دولت کنونی [آمریکا]، یک سَمّ مضاعف است.مقام معظم رهبری24/2/98

مدیریت هوشمندانه جنگ روانی آمریکا علیه ایران در بیت رهبری، ومحتوای سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به نخست وزیر ژاپن پیش از هر چیز نشان از پایان معادله‌ای داشت که طی نزدیک به یک سال گذشته از سوی آمریکا تلاش شده بر تهران تحمیل شود؛ معادله یا «جنگ» یا «مذاکره». انتقال پیام شخص رئیس جمهور آمریکا (به عنوان نماد این معادله) توسط نخست وزیر ژاپن به تهران بعد از اعمال فشارهای اقتصادی-امنیتی بی‌سابقه، نقطه اوج این تلاش‌ها به شمار می‌آمد .
شکست عملی معادله جنگ یا مذاکره از آن حیث با اهمیت است که بر خلاف آنچه در ظاهر رخ داده، آمریکا در اجرای این معادله تنها نبوده و شرکای اروپایی این کشور عملا با رفتار خود در حوزه‌های مختلف، در تحمیل معادله مذکور علیه ایران به واشنگتن یاری رسانده‌اند. با این حال پاسخ روشن حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نشان از مرگ زودهنگام  این معادله دارد؛ مرگی که تنها علت آن، توانمندی‌های ایران در ابعاد مختلف و آمادگی این کشور برای استفاده از اهرم‌های فشار خود علیه آمریکا و متحدانش بوده است.
چرا جنگی رخ نخواهد داد؟
بزرگ ترین اقتصاد جهان، بزرگترین بدهکار جهان نیز هست و مرز اوج گرفتن و یا سقوط آمریکا این بار به یک مو بند است و اگر رفتارهای ترامپ نسبت به کشورهای مختلف جهان ادامه یابد، هیچ بعید نیست این مو دیگر کشش نداشته باشد و پاره شود. ایالات متحده به کشورهای زیادی از جمله کره، ویتنام، افغانستان، عراق و کشورهای آمریکای لاتین  لشکرکشی کرده و می داند که کوچک ترین جنگ ده ها میلیارد دلار هزینه داشته و جنگ های بزرگ تر صدها و یا چند هزار میلیار دلار هزینه دارد و این برای کشوری مانند ایالات متحده که همه چیز بر اساس سود و ضرر و زیا ن می چرخد بسیار مهم است که اگر هزینه ای انجام می دهد چه سودی برایش خواهد داشت!
ضررِ حمله به ایران برای آمریکا
به زبانی ساده تر اینکه هزینه حمله ایالات متحده به ایران بسیار سنگین تر از سودی است که عاید این کشور می شود و به همین دلیل هم هست که این کشور و دیگر کشورها ترجیح می دهند وارد درگیری با ایران نشوند، وگرنه امروزه چندین جنگ بر علیه ایران برپا شده بود، ولی در عین حال در حوزه جنگ نرم، جنگ همه‌جانبه و وسیعی را علیه ایران در پیش گرفته اند. دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا یک تاجرِ اهل هزینه و فایده است و از هزینه ۷‌هزار میلیاردی آمریکا در سال‌های اخیر در منطقه به شدت ناراحت است و و قصد دارد از اعراب هزینه امنیت‌شان در مقابل ایران را بگیرد، همانطور که هزینه ماندن در کردستان سوریه را نیز از عربستان گرفت؛ بنابراین او اهل هزینه نیست و قطعا پولی را صرف جنگ نخواهد کرد.
رژیم صهیونیستی درتیر رس ایران
نگرانی از امنیت صهیونیست‌ها یکی از عوامل مهمی است که باعث می شود آمریکا به هیچ وجه در فکر حمله نظامی به ایران نباشد. آنان خوب می دانند که در روز حادثه از دور و نزدیک چه بر سر صهیونیست‌ها خواهد آمد؟ و هزاران موشک حزب‌الله و حماس و ده‌ها هزار نیروی چند ملیتی مستقر در سوریه چه خواهند کرد؟ بنابراین ریسک ناامنی برای صهیونیست را انجام نخواهند داد، زیرا ایران امروز بیخ گوش اسرائیل رسیده و کوچکترین حماقت چه از طرف اسرائیل و چه از طرف آمریکا می تواند آخرین حرکت آنها باشد.
تجربه ناموفق مذاکره

تجربه اول: مجموعه برخوردهای امریکا از ابتدای مذاکرات هسته ای تاکنون، این تجربه مهم را به دست می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران نمی تواند با امریکا تعامل کند زیرا امریکا پایبند به تعهدات خود نیست.
تجربه دوم : آشکار شدن عمق دشمنی امریکا با جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات سالهای اخیر و بعد از برجام، کاملاً مشخص شد که موضوعاتی همچون هسته‌ای و موشکی، مسئله اصلی نیستند بلکه مخالفت و دشمنی عمیق امریکا با اصل نظام اسلامی و ملت ایران به دلیل سربلندی این نظام در منطقه حساس و توسعه روحیه مقاومت و مخالفت بی ملاحظه با ظلم های امریکا و بلند کردن پرچم اسلام است و آنها می خواهند نظام اسلامی را از مؤلفه های قدرت و اقتدار خود تهی کنند.
تجربه سوم : هرگونه انعطاف در مقابل امریکا، به دلیل مصلحت سنجی های موسمی نه تنها دشمنی او را کمتر نخواهد کرد بلکه این دشمن را گستاخ تر خواهد کرد.
تجربه چهارم: ایستادگی در مقابل غربی ها، امکان بسیار زیاد عقب نشاندن آنها را بوجود می آورد.درموضوع هسته ای دیدیم که آنها حتی اجازه راه اندازی دو یا سه سانتریفیوژ را هم نمی دادند اما از زمانی که در مقابل زیاده خواهی های آنها ایستادیم و مهر و موم ها را شکستیم و جوانان مؤمن و انقلابی ما غنی سازی بیست درصد را انجام دادند، غربی‌ها به التماس افتادند و ضمن قبول غنی سازی 3.5 درصد، با ادامه فعالیت پنج تا شش هزار سانتریفیوژ نیز موافقت کردند.
پنجمین تجربه :، همراهی اروپا با امریکا در مهمترین موارد است این سه کشور اروپایی نشان داده اند که در حساس‌ترین مواقع، با امریکا همراهی می کنند.
ششمین تجربه: در سالهای اخیر، این درس گرفته شد که گره زدن حل مسائل کشور بخصوص مسائل اقتصادی به برجام و خارج از کشور، یک خطای بزرگ است.
چرامذاکره ضرر دارد؟
علّت، این است: آمریکایی‌ها فرمول مذاکراتی‌شان این است که ؛ وقتی می‌خواهند با یک طرفی مذاکره کنند، اهداف اصلی خود را قبلا مشخص می‌کنند. بعضی از این اهداف را به زبان می‌آورند بعضی از آنها را هم نمی‌گویند. وسط کار دبه می‌کنند.
مذاکره دررابطه با نقاط قوت بی شعوریست
مذاکره یعنی معامله؛ یعنی یک چیزی بدهی، یک چیزی بگیری. آنچه در این معامله مورد نظر او است، درست نقاط قوّت جمهوری اسلامی است؛ مذاکره را روی این میبرند. نمیگویند بیایید راجع به آب و هوا، راجع به منابع طبیعی، راجع به محیط ‌زیست مذاکره کنیم، میگویند بیایید درباره‌ی سلاح دفاعی شما مذاکره کنیم؛ شما چرا سلاح دفاعی دارید؟ خب سلاح دفاعی برای یک کشور ضروری است. اینها میگویند بیایید روی این مذاکره کنیم؛ مذاکره کنیم یعنی چه؟ یعنی شما اگر چنانچه فرض کنید موشک میسازید با فلان بُرد، با فلان دقّت، این بُرد را کم کنید به طوری که به پایگاه ما که آمریکا هستیم نرسد که اگر ما یک روز شما را زدیم، شما نتوانید جواب ما را بدهید؛ خب این مورد معامله است؛ شما قبول میکنید این را، یا قبول نمیکنید؟ معلوم است که قبول نمیکنید، وقتی قبول نکردید همین آش است و همین کاسه، همین دعوا، همین سر و صدا؛ بحث دین و انقلاب و مانند اینها نیست، هیچ ایرانی غیرتمند و با‌شعوری نمیرود راجع ‌به نقاط قوّت خودش با طرف مقابل معامله کند؛ با طرفی که میخواهد این نقاط قوّت را از دست او بیرون بیاورد، معامله نمیکند اینها را؛ اینها را ما لازم داریم. عمق راهبردی ما در منطقه خیلی مهم است؛ خب برای هر کشوری مهم است؛ عمق راهبردی سیاسی و امنیّتی، مؤلّفه‌ی اساسی‌ای است برای حیات همه‌ی دولتها و ملّتها و ما بحمدالله عمق راهبردی‌مان در منطقه خیلی خوب است؛ اینها از این ناراحتند، میگویند بیایید روی مسائل منطقه صحبت کنیم یعنی شما عمق راهبردی‌تان را از دست بدهید؛ روی اینها میگویند مذاکره کنیم.مقام معظم رهبری
جمهوری اسلامی ایران هیچ اعتمادی به آمریکا ندارد و تجربه ی تلخ مذاکرات قبلی با آمریکا در چارچوب برجام را به هیچ وجه تکرار نخواهد کرد زیرا هیچ ملت آزاده و عاقلی، مذاکره تحت فشار را نمیپذیرد.29/3/98
خسارات مادی مذاکره
برای نمونه :
طی یک ساله ژولای 2014 تا ژوئن 2015 (یک سال قبل از برجام) با لحاظ صادرات یک میلیون بشکه ای نفت و میعانات بیش از 25 میلیارد دلار درآمد نصیب کشور شده است.
علیرغم اینکه حجم صادرات نفت خام و میعانات از 1.3 میلیون بشکه قبل از برجام، به مرز 2.6 میلیون بشکه در سالگرد امضای برجام رسید، درآمد نفتی ایران در این یک سال 22 میلیارد و 136 میلیون دلار برآورد شده است.
حال اگر قیمت نفت 59 دلاری قبل از برجام، پس از برجام هم حفظ می شد، باید بیش از 34 میلیارد و 277 میلیون دلار از محل صادرات نفت خام و میعانات درآمد کسب می کردیم که "دیپلماسی مذاکره" به کمک منافع ملی نیامد و بیش از 12 میلیارد دلار از جیب دولت و ملت رفت.
کسانی که امید می‌بندند به اینکه بنشینیم با آمریکا در فلان مسئله مذاکره کنیم و به یک نقطۀ توافقی برسیم -یعنی ما یک تعهّدی بکنیم، طرف مقابل هم یک تعهّدی بکند- از این غفلت می‌کنند که ما ناگزیر باید به همۀ تعهّدهای خود عمل کنیم [امّا] طرف مقابل با طُرق مختلف، با شیوه‌های مختلف، با خدعه، با تقلّب سر باز می‌زند و به تعهّدهایی که کرده است عمل نمی‌کند. این چیزی است که ما امروز در مقابل چشم خودمان داریم می‌‌بینیم؛ یعنی خسارت محض.مقام معظم رهبری»18/1/95
توقف برنامه هسته‌ای کشورمان؟! از چرخش انداختن 12 هزار سانتریفیوژ؟ بتن‌ریزی در راکتور اراک؟ مجبور کردنمان به از دست دادن 9700 کیلو اورانیوم غنی شده؟ وادار کردنمان به خروج آب سنگین؟ توقف تحقیق و توسعه؟ بلوکه کردن دارایی‌هایمان؟از دیگر خسارات مذاکره است .
خسارت نفوذ ناشی از مذاکره
مقام معظم رهبری در تاریخ 15 مهر 1394 نیز می فرمایند: «مذاکره‌ی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران، یعنی نفوذ؛ تعریفی که آنها برای مذاکره کردند این است و آنها می‌خواهند راه را برای تحمیل باز کنند... امروز غول عظیم تبلیغاتی دنیا در مشت آمریکا است؛ امروز جریان صهیونیستیِ بشدّت دشمن بشریّت و دشمن فضیلت، با آمریکا، هر دو در یک لباسند، دستشان از یک آستین بیرون می‌آید و با هم هستند. مذاکره‌ی با اینها یعنی راه را باز کردن برای اینکه بتوانند هم در زمینه‌ی اقتصادی، هم در زمینه‌ی فرهنگی، هم در زمینه‌های سیاسی و امنیّتیِ کشور نفوذ کنند... در همین مذاکرات مربوط به مسائل انرژی هسته‌ای، هرجا فرصت پیدا کردند و میدان به آنها داده شد یک نفوذی کردند، یک حرکت مضرِّ برای منافع ملّی انجام دادند؛ آنچه ممنوع است این است. مذاکره‌ی با آمریکا ممنوع است به‌خاطر ضررهای بی‌شماری که دارد و منفعتی که اصلاً ندارد؛ این فرق می‌کند با مذاکره با فلان دولتی که نه چنین امکاناتی دارد، نه چنان انگیزه‌ای دارد.»4
امروز دشمن در راستای نفوذ از طریق برجام، برنامه دارد. خطر نفوذ آمریکایی‌ها از طریق برجام بسیار جدی است. طراحی دشمن از مذاکرات، نفوذ به داخل کشور و در زمینه های مختلف است. در ادامه به بررسی برخی از کانال های نفوذ آمریکا از طریق برجام، می‌پردازیم.
امروز پس از 4 سال نفود عوامل اقتصادی در تیم مذاکره کننده – نفوذ عواملی در محیط ریست – نفوذ یک زن در بخش مالی وزارت نفت – نفوذ عوامل دشمن در مزکز استراتژیک ریاست جمهوری – و..... خسارات فراوانی به کشور وارد کرده است که احصاء آن میسر نیست .
طرفداران مذاکره وهراسان از جنگ
صد نفر از مدعیان اصلاحات و عضو حزب کارگزاران و ضدانقلابیون تابلودار فراری و دشمنان قسم‌خورده امام(ره) و پادوهای شناخته‌شده مثلث آمریکا و اسرائیل و انگلیس با صدور بیانیه‌ای خواستار مذاکره مستقیم و بدون قید و شرط جمهوری اسلامی ایران با ترامپ شده‌اند! افرادی نظیر؛ غلامحسین کرباسچی، احمد منتظری، عیسی سحرخیز، عبدالعلی بازرگان، جمیله کدیور، علی کشتگر و... از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند. غیر از غلامحسین کرباسچی که دبیرکل حزب کارگزاران است و از این منظر می‌توان او را یک فعال سیاسی تلقی کرد، سایر امضاکنندگان این بیانیه افراد دست‌چندم و بی‌اهمیتی هستند که هرجا نسخه ذلت‌آوری علیه ایران اسلامی و مردم این مرز و بوم پیچیده می‌شود، در نقش سیاهی‌لشکر به صحنه واردشان می‌کنند
راهبرد جایگزین ( مقاومت همه جانبه )
خوشبختانه امروز همه‌ی مسئولین کشور اعم از مسئولان اجرایی و دیپلماسی و سیاسی بر موضوع عدم مذاکره با آمریکا متفق هستند و مذاکره با آمریکایی‌ها مطلقاً توصیه نمیشود. ۱۳۹۸/۰۳/۰۸
بنابراین گزینه‌ی قطعی ملّت ایران مقاومت در مقابل آمریکا است
بهترین انتخاب راهگشای ما، در حال حاضر مقاومت در مقابل دشمن است . مقاومت تنها راهبرد و برنامه هدفمند مدیریت شده ای می تواند باشد که ما را به سمت وسوی پیروزی وموفقیت هدایت کند .پس رمز و راه پیروزی ما در مقاومت است. اما زمانی میتوانیم از مقاومت صحبت کنیم که مردم یک دست و یکصدا و همراه و هم نفس ومثل کوه پشت سر هم باشند . زمانی میتوانیم از مقاومت صحبت کنیم که در دل مردم امید ماندگار باشد .
امید هم با حرف زدن و شعار دادن های  بدون عمل ایجاد نمی شود. مقاومت هم با شعار محقق نمی شود امید و مقاومت لازم و ملزوم همدیگر هستند

تاريخ درج خبر: 1398/04/05


براي برگشت به صفحه اصلي اخبار، اينجا را كليك كنيد

صفحه اصلي   درباره ما   فضاي شخصي شما   تالار گفتمان   Site in English

تمامی حقوق استفاده از مطالب سایت محفوظ و متعلق به حمیدرضا ترقی میباشد.