نقش شهید سلیمانی درتغییر نظم جدید جهانی وارتقاء جایگاه جمهوری اسلامی
حمیدرضا ترقی با برشمردن نقش سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در ابعاد مختلف نظم جدید جهانی ارتقا داده است، گفت:شهید سلیمانی یک ویژگی مهم نظم جدید جهانی را بنا نهاد.
حمیدرضا ترقی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در نشست تخصصی با موضوع « نظم جدید و جایگاه جمهوری اسلامی در هندسه قدرت جهانی» که به همت دفتر هم اندیشی اساتید و شورای راهبردی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی استان اصفهان و با همکاری سازمان بسیج اساتید استان اصفهان یکشنبه 11 دیماه برگزار شد، گفت: شهید سلیمانی یک ویژگی مهم نظم جدید جهانی را بنا نهاد.
ترقی ابتدا به بخشی از تلاشهای سردار شهید سلیمانی و نقشی که این شهید بزرگوار در هندسه قدرت جهانی برای کشورمان داشته است اشاره کرد و گفت: در این نظم جدید سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با تلاش میدانی و دیپلماسی فعال و تدابیر نظامی خودش موجب افزایش اقتدار و ارتقای حوزه نظامی و تغییر توازن قوای منطقه به نفع جمهوری اسلامی شد.
وی ادامه داد: شهید سلیمانی توانست استراتژی انقلاب اسلامی در سطح منطقه و بینالملل را بنا نهد و با تقویت و تثبیت سپاه قدس با ترکیبی از نیروهای مسلمان منطقه و ساماندهی و تقویت و تجهیز ارتشها و نیروهای نظامی نیابتی در فلسطین و لبنان و سوریه و عراق و یمن توانست نقش جمهوری اسلامی ایران را در هندسه قدرت نظم جدید جهانی بگوانهای افزایش دهد که حتی دومین قدرت هستهای جهان را به متحد استراتژیک نظام جمهوری اسلامی در جنگ سوریه با داعش و عوامل آن تبدیل کرد.
قائم مقام حزب موتلفه اسلامی عنوان کرد: اگر مولفههای توانایی یک نظام در هندسه قدرت جهانی را بخواهیم بشماریم قطعا یکی توان بازدارندگی نظامی و اجتماعی آن کشور در برابر تهدیدات دشمن است و دومین مولفه هژمونی آن کشور در منطقه و جهان است و سومین مولفه هم نیروی نظامی آموزشدیده و دورهدیده توانمند در دفاع و تهاجم و بالاخره برخورداری از یک توان نظامی تهاجمی با تسلیحات مناسب است.
ترقی اظهار کرد: این مولفهها توسط سردار شهید سلیمانی تحت فرماندهی کل قوا محقق شد و سردار شهید با رساندن نیروی قدس به مرزهای اسرایئل و ایجاد پایگاههای نظامی در برابر اسراییل در منطقه نه تنها تهدیدات دشمن را از بین برد که نقش بازدارندگی را در برابر تهدیدات آینده رژیم صهیونیستی و بقیه قدرتهای استکباری پدید آورد.
وی افزود: از طرف دیگر سردار شهید سلیمانی در حل و فصل مسائل منطقهای اعم از مسائل کشورهای سوریه، عراق، ترکیه، افغانستان،یمن، لبنان و حتی آذربایجان و ارمنستان با درایت و دیپلماسی بسیار ارزشمندی توانست نقش موثر جمهوری اسلامی را در معادلات منطقه افزایش دهد.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این سردار بزرگوار با تشکیل لشکرهای زینبیون، فاطمیون، حشدالشعبی، انصارالله و شبه نظامیان سوریه نیروی گستردهای را در منطقه سازماندهی کرد و توانست از تشکیل یک حکومت ارتجاعی و تکفیری در منطقه جلوگیری کند و همین که تمام قطبهای نیابتی ایران در منطقه از برتری نظامی قابل توجهی در لبنان و سوریه .و عراق و یمن برخوردار هستند که جنگهای 33 و 22 روزه را شاهد بودیم که امروز به دو روز سه روز رسیده است و توانست ارتش شکستناپذیر اسرائیل را به عقبنشینی وادار کند؛ همه این خلاقیتها و توانمندیها با کمک ارتش و سپاه ؛ جایگاه اونقش یران را در شکل دهی نظم جدید جهانی ارتقا و بی بدیل کرده است.
ترقی گفت: امریکاییها معتقدند ایران و متحدانش دارند پایههای نظم جدید جهانی را پیریزی میکنند
نظم کنونی جهان چگونه است ؟
ترقی دررابطه با نظم کنونی حاکم برجهان گفت ؛ بعد از فروپاشی شوروی بیشتر قدرت ها حتی چین عمدتا با نظم تحت رهبری آمریکا همراهی کردند ، دراین نظم آمریکا کدخدای جهان است وسلطه سیاسی و اقتصادی و فرهنگی خود را برجهان گسترش داده و هیچگونه مخالفتی را نظام سلطه تحمل نمیکند ؛ دراین نظم جهانی چند قدرت هسته ای با همراهی آمریکا و داشتن حق وتو سرنوشت جهان و سازمانهای بین المللی مثل سازمان ملل و شورای آمنیت را دردست داشته واز آن بعنوان ابزاری برای تحکیم سلطه خود استفاده میکنند .
آمریکا نظم نوین جهانی مورد نظر خود را برپایه عناصر زیر مطالبه میکند :
1- هژمونی سیاسی تک قطبی آمریکا برجهان
2- غلبه ارزشهای فرهنگی لیبرال دموکراسی برفرهنگ و تمدن سایر ملل
3- سلطه انحصاری برغرب آسیا( خاورمیانه)بعنوان تنهاراه رسیدن به مدیریت انحصاری بین المللی
نشانه های تغییر نظم کنونی جهان
روند نظم کنونی مدتی است خصوصا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و شکسته شدن تابوی اقتدار و سلطه آمریکا مورد اعتراض و انتقاد کشورهای قدرت مند جهان قرار گرفته و گرایش به تمرد از کدخدا و چند جانبه گرائی افزایش یافته است .
• روسیه از کاهش نفوذ خود و زورگویی های آمریکا ناراحت است
• چین که بزرگترین طلبکار آمریکاست بخاطر دخالتهای آمریکا در امور داخلی اشن و تایوان ناراضی است
• هند برای بدست آوردن یک کرسی دائمی در شورای امنیت به تکاپو افتاده
• آلمان و ژاپن که ارتشی قوی نداشتند بودجه نظامی شان را افزایش و ارتششان را تقویت کرده اند
• آمریکا قدرت حل وفصل اختلافات بین المللی را از دست داده و سیاستهایش درعراق و سوریه و افغانستان وعراق ی
• درحال حاضر همه قدرتهای بزرگ بدنبال گسترش توان دفاعی و هسته ای خود رفته اند و هزینه دفاعی جهان برای اولین بار درسال 2021 با وجود پیامدهای اقتصادی کرونا از 2 تریلیون دلار گذشته است .
• دولتها بسوی اتحادیه ها و پیمانهای منطقه ای مثل گروه بریکس ، پیمان شانگهای ، اکو وغیر ه رفته واز تحریم های آمریکا سرباز می زنند .
1- افول نفوذ و قدرت آمریکا در منطقه و جهان
2- روبه نابودی بودن رژیم اشغالگر قدس در آینده نزدیک
3- درحال تبدیل شدن چین به قدرت اقتصادی اول جهان
4- بازگشت روسیه به جایگاه گذشته بعنوان قدرت نظامی دوم جهان
5- احتمال فروپاشی اتحادیه اروپا در صورت شکست ناتو و بازگشت انگلیس
6- کشاند
7- احتمال جنگ داخلی و تجزیه و جدائی ایالتهای کالیفرنیاو تگزاس و مکزیک در آمریکا
8- فرپاشی سیستم مالی برتون وودز و فرپاشی صندوق بین المللی پول و بانک جهانی
9- ظهور ایران بعنوان قدرت موشکی و پهبادی اول منطقه
پیش بینی رهبر معظم انقلاب از نظم جدید
رهبر انقلاب در سال 93 دردیدار با مجلس خبرگان فرمودند:مابه مسائل جهان و مسائل منطقه ای ومسائل کشور مان باید نگاه کلان و جامع داشته باشیم ، این نگاه کلن به مامعرفت و بصیرتی را عطا می کند که اولا موقعیت خودمان را ؛ جایگاه خودمان را ، ایستگاه خودمان را دروضع کنونی بازیابی کنیم ؛ بفهمیم درچه وضعی قرار داریم بعد هم به ما تعلیم می دهد که برای آینده چه باید بکنیم .
بنابر این ایشان براین اعتقادند که نظم قبلی دوپایه اساسی داشت ؛ یک پایه فکری و ارزشی و یک پایه عملی یعنی نظامی و سیاسی که هردوپایه امروز دچار چالش و تزلزل شده است چون :
• ادعای برتری فکری و ارزشی غرب بر بقیه جهان که درغالب شعار های آزادی و دموکراسی و حقوق بشر و دفاع از ملتها داده اند دروغ و خلاف واقع درآمده وبحران اخلاقی وخشونت وسرکوب آزادیخواهان وکودک کشی جای آنرا گرفته .
• توانائی های سیاسی نظامی غرب برای تسلط و مدیریت جهان هم روبه کاهش است .
معظم له شاخصه های نظم جدید جهانی رادرجمع دانش آموزان در استانه 13 آبان اینگونه برشمردند:
1- انزوای قدرت آمریکا
2- انتقال قدرت علمی و اقتصادی و سیاسی و نظامی از غرب به شرق
3- گسترش اندیشه مقاومت و توسعه میدان های آن
جایگاه جمهوری اسلامی در این نظم جدید
از آنجا که نقش جمهوری اسلامی در شکل گیری این نظم جدید با ساقط کردن رژیم ستم شاهی و دست نشانده آمریکا درمنطقه و به شکست کشاندن سیاستهای آمریکا در منطقه بویژه طرحهای خاورمیانه جدید و تشکیل جبهه مقاومت و توسعه میادین آن در فلسطین و عراق و لبنان و یمن موجب گردید که ایران و محور مقاومت بعنوان پایه ریزان نظم نوین جهانی مطرح گردند ؛ لذا این جایگاه بسیار مهم و تعیین کننده است .
دلیل روشن این جایگاه موثر اقدامات پی درپی آمریکا و اسرائیل و غرب علیه جمهوری اسلامی از ابتدای پیروزی
انقلاب اسلامی تا کنون است که از کودتا تا تحریک تجزیه طلبان و حمایت از مخالفین و منافقین و تحمیل جنگ و تحریم اقتصادی و فتنه های متعد براندازی و تهاجم فرهنگی و مقابله با فناوری هسته ای صلح آمیز را تاکنون انجام داده ولی روز بروز انقلاب و نظام اسلامی قوی تر ومقاومت او بیشتر و پیشرفت او سریعتر شده است .
وظیفه ما در شرایط کنونی
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: وظیفه ما در چنین شرایطی همانطور که رهبری فرزانه انقلاب فرمودند این است که جایگاه خودمان را در این هندسه نظام جدید تقویت کنیم ؛بعنوان یکی از کشورهای موثر دراین نظم باید در جهت چندجانبهگرایی حرکت کنیم چون چند جانبهگرایی مانع تحقق اهداف استکبار جهانی در جهان و جلوگیری از توسعه نظام سلطه در جهان خواهد شد.
وی تاکید کرد: باید مانع هر گونه فعالیت و توسعه فعالیت استکبار جهانی بشویم بنابراین جمهوری اسلامی باید برای دستیابی به این جایگاه در هندسه قدرت مولفههای اقتدار ملی خود را که این مولفهها در جهان و در مبانی سیاست به :
میزان تولید ناخالص ملی هر کشور،
سرانه جمعیت آن کشور،
مصرف انرژی آن کشور،
تولید و هزینه و توان نظامی و قدرت موشکی آن کشور
و حجم تجارت بین المللی و ...
وبه توصیه مقام معظم رهبری به این شاخصها رشدو توسعه علم و فناوری ؛ اقتدار فرهنگی مبتنی بر اندیشه اسلام ناب محمدی ص و اقتدار اقتصادی که همان چشم انداز 1404 یعنی قدرت اول اقتصادی منطقه تبدیل شویم.
البته بخشی از این اقتدار ها تحقق یافته مثل قدرت موشکی و پهبادی و دفاعی ؛ قدرت اول تولید فولاد بودن در منطقه و افزایش تجارت خارجی به 120 میلیارد دلار و رشد تولید ناخالص ملی (GDP)با احتساب نفت 14571هزار میلیارد رسیده است نشان از آینده خوب برای کشور و جایگاه آن در نظم جدید است . |