• ثبت نام
  •    
  • ورود به سیستم
  •    
  • نقشه سایت
  •    
  • راهنما
Arabic English Persian
  • چاپ
  • ذخيره پيوند
  • ارسال به دوست
  • Rss
  • ارتباط با ما
    آدرس: تهران خیابان شریعتی بالاتر از سه راه طالقانی خیابان جواد کارگر پلاک 14 واحد 3
    • تلفن واحد فروش : 5-77635114-021
    • تلفن واحد فروش : 5-77635114-021
    • فکس : 5-77635114-021
     
    لطفا جهت مراجعه به دفتر سایت ساز، قبلا هماهنگی لازم را به عمل آورید. ساعت مراجعه حضوری: (10 الی 12) و (14 الی 16)
    info@yoursite.com : مدیریت sales@sitesaz.ir : فروش Billing@sitesaz.ir : امور مالی support@sitesaz.ir : پشتیبانی develop@sitesaz.ir : برنامه نویسی graphic@sitesaz.ir : گرافیک design@sitesaz.ir : طراحی سایت
    www.SiteSaz.ir
  • معرفی ماژول ها
    سیستم مدیریت مشتریانماژول فروشگاه سازماژول آرمون سازماژول مالی و آموزشیماژول مطلبماژول پرداخت آنلاینماژول تبلیغات
    ماژول املاکماژول مدرسهماژول فرم سازماژول خبرنامهماژول سوالات متداولماژول نمایش دهنده فضای کاربرانماژول آمار
    www.SiteSaz.ir
  • صفحه اصلي
  • معرفي كتاب
  • آلبوم تصاوير
کاربران ما

نام كاربری: *
رمز عبور: *
هنوز در سایت عضو نشده‌اید؟
ارتباط با ما

براي برقراري ارتباط با ما، لطفا نامه‌هاي خود را از طريق رايانامه:
 
hamidrezataraghi@gmail.com ارسال فرماييد.
ما در اسرع وقت به نامه‌هاي شما پاسخ خواهيم داد.

نقش مردم در تحقق سیاستهای رهبری

نقش مردم در تحقق سیاستهای رهبری
شرحی برحدیث ولایت                                                                                            حمیدرضا ترقی

اگر افکار عمومی استقبال نکند از یک فکر، این فکر به عمل و تحقّق نمیرسد؛ صرفاً یک امواجی در فضا خواهد بود، یک چیزی انسان میگوید، بعد هم فراموش میشود؛ یا چند سطر بر روی کاغذ [خواهد بود]. برای اینکه خواستهها و مطالبات بزرگ تحقّق پیدا بکند، باید با مردم، با صاحبان فکر، با افکار عمومی مردم مطرح بشود. (مقام معظم رهبری 1/1/1402)
     درنظام اسلامی تضمین اجرای حدودالهی و احکام شریعت درعرصه های مختلف جامعه که برمبنای تامین مصالح جامعه ودرچارچوب اجتهاد مستمر تحقق می یابد از کار ویژه های اصلی رهبری  انقلاب و ولی فقیه است .
نبود این نهاد درراس حاکمیت ، حتی در صورتی که همه ارکان نظام مسلمان و متعهد به احکام الهی باشند .موجب غفلت
از رعایت این اصل و فراموشی وکم رنگ شدن آن درگیرو دار مصلحت اندیشی های مقطعی ؛ نیازهای ضروری و فوری؛ رعایت مقتضیات بین المللی را محتمل میسازد .لذا
   قانون اساسی زمینه تحقق رهبری فقیه جامع الشرایطی راکه از طرف مردم به عنوان رهبرشناخته میشود ..آماده میکنند تاضامن عدم انحراف سازمانها ی مختلف از وظائف اصیل اسلامی خود باشند .
به گفته مرحوم استاد مطهری ؛ جوهره اصلی ولایت فقیه و کارویژه مهم ایشان نظارت بر اجرای قوانین و احکام الهی و مراقبت فعال دراین مورد است .
    برهمین اساس رهبری بطور مستمر با رصد حرکات قوای سه گانه و دیگر بخشهای مدیریتی و حکمرانی کشور حرکت آنها در مسیر اهداف و سیاستهای نظام را کنترل و هرگونه انحراف را متذکر وهراز چند گاه معایب و نواقص و نقاط قوت را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهند .
   تحول مستمر لازمه انقلاب است
    جامعه و نظام اسلامی همواره نیازمند تحول و اصلاح روشهاو شیوه های حکمرانی متناسب با مقتضایات زمان و مکان است این تحولات رو به پیشرفت و کمال و درچارچوب ارزشها و احکام دینی و مبتنی بر اجتهاد است .
استمرار و استواری این روند ، مستلزم هدایت و پیگیری موثر؛ تشخیص به موقع و درست نیازها وعرصه های لازم به تحول و جلب اعتماد و همراهی مردم و نخبه گان و مراجع دینی و فکری جامعه است .
  از آنجا که تحول جدی در عرصه های مختلف معمولا با مقاومت مواجه میشودبدون برخورداری از پشتوانه قوی مردمی و مدیریتی با ناکامی و شکست مواجه میشود .
  در اینجا تنها کار ویژه رهبری و ولایت فقیه است که با تشخیص اجتهادی ، روشمند ، متعهدانه و آگاهانه ی نیازها ی جامعه در عرصه تحول و رعایت اولویتها امکانات کشور را بکار گرفته و اقدام به تحول میکند .
بارها از زبان رهبر انقلاب شنیده ایم که روزآمد بودن جامعه دینی ، مستلزم مصونیت آن از تحجر و انحراف و ترسیم راهکارهای جدید و عملی برای تحقق احکام و سنتهای الهی و نیز استفاده از دستاوردهای نوبه نوی جامعه بشری است.




نقش مردم درپیشبرد اهداف انقلاب
  همانطور که انبیاء و ائمه معصومین در دعوت خود مردم را مخاطب مستقیم خود قرار میدهند وکتاب الهی قرآن نیز مردم را بدون واسطه یا با واسطه مخاطب قرار میدهد ؛ رهبری انقلاب نیز با مردم و بطور مستقیم مرتبط است و پیوندی معنوی و اجتماعی با آنان برقرار میکند . بنابر این در طول انقلاب اسلامی نیروی مردم یک امکان وپشتوانه مهم برای تحقق سیاستها و منویات رهبری بشمار میرفته است .این نیرو فراتر از چارچوبهای متعارف حزبی و تشکلهای سازمان یافته مدنی در نقش آفرینی و کارآمدی رهبری انقلاب برجسته ترین و موثرترین نقش را داشته و دارد .چرا ؟ چون در
نظام سیاسی امت و امامت ،  هرعضو جامعه اسلامی مسئولیت مستقیمی درحمایت و یاری امام جامعه دارد که عمیقتر از الزامات حزبی و قانونی است .وظیفه ای شرعی است که نسبت به تحقق اهداف و راهکارهای رهبری برای خود قائل و بدون هیچ چشمداشت اقتصادی و سیاسی و اجتمالعی به آن پایبند است
بدیهی است که احزاب و گروهها و تشکلهای مردمی باید با سازماندهی ؛ آموزش و بصیرت افزایی و تربیت سیاسی این
نقش را درمردم تسریع و تسهیل نمایند .
دلایل دینی نقش مردم در اصلاح امور جامعه
  (فلیست تصلح الرعیه ، الابصلاح الولاه ؛ و لاتصلح الولاه الا باستقامه الرعیه ) حضر علی علیه السلام میفرمایند :جز با حکومت
های صالح جامعه اصلاح نمیشود وجز با پایداری و استقامت مردم حکومتها موفق نخواهند شد .اگر مردم و حکومت به وظائف و مسئولیتهای خود عمل کنند : احکام دین اجرا میگردد .عدالت فراگیر میشود .سنتهای الهی ملاک عمل قرار میگیرد .دولت دوام میابد.دشمنان از نفوذ و اخلالگری ناامید میشوند .آنگاه زمان ، زمان زتدگی است
( واذا غلبت الرعیه والیها، او اجحف الوالی برعییه) ولی اگر جامعه ، دربرابر حاکمیت و برنامه های تحولی او سرپیچی کند یا حاکمیت حقوق عامه را تادیده بگیرد : درمیان مردم اختلاف می افتد.بنام دین خلافکاری میشود .ارزشها فراموش میشوند .همگان درپی هوا و هوس خویش می روند . احکام دین عملی نمیشود . انسان های نیک اندیش کنار زده میشوند . مردمان خبیث و نفوذی برسرکار میآیند (نهج البلاغه ص 683 عبده )
انقلاب اسلامی که بزرگترین تحول و تغییر قدرت در طول تاریخ ما بود و اساس سلطنت و حکومت فردی را به حکومت مردمی تبدیل کرد، با نیروی مردم انجام گرفت؛ این‌جا دیگر رویاروئی دو قدرت و جنگ قدرت و این حرفها نبود. مردم آمدند و وارد عرصه شدند و روحانیت هم پیشگام و پیشتازشان واقع شد؛ مردم بودند که با قدرت عظیم و خدائىِ خود توانستند قدرت را از دست خودکامگان و پادشاهان و طاغوتها و مستبدان فردگرا خارج کنند و به دست مردم بدهند؛ حکومت شد مردمی. تا آن جائی که ما ظام
ی غیر خطاست. وقتی مردم به یک سمتی گرایش پیدا میکنند، کسانی که از این گرایش خود را منتفع نمیبینند، اسمش را میگذارند حرکت پوپولیستی و حرکت عوامگرائی! این خطاست. (مقام معظم رهبری ۱۳۸۷/۰۲/۱۱)
    تاریخ انقلاب اسلامی گواه است که هرجا مردم وارد صحنه شده و توانمندیهای خود را برای اهداف انقلاب بکار گرفته اند پیروزی و موفقیت حاصل شده است و هرجا مردم همراهی نکرده اند توفیقی برای دولتها بدست نیامده است .
درتاریخ اسلام نیز دشمنان برای دورکردن مردم از ولایت اهل بیت علیهم السلام اجمعین از ابزار های مختلف جنگ روانی و تخریب و تطمیع و تهدید استفاده میکرده اند .






نقش ضروری امروز مردم :
  مقام معظم رهبری در راهبردهای سال 1402 خود به مردم در آغاز سال جدید چند وظیفه و مسئولیت را ازمردم مطالبه کردند :
1- همراهی با تحولات لازم در کشور ومردمی سازی تحول
2- مشارکت جدی و مسئولانه و محققانه در سرنوشت کشور
3- اصلاح سبک زندگی و پرهیز از اسراف و اشرافیگری وتعصب به کالای ایرانی مصرف درست انرژی؛نان
4- مشارکت در حکمرانی اقتصادی وفعال سازی بخش خصوصی و تعاونی دراقتصاد
5- کمک به کارآمد سازی دستگاههای اجرائی با تربیت نسل تراز انقلاب.
6- تداوم مقاومت و ایستادگی دربرابر توطئه های دشمنان مشکلات راه
7- حفظ هوشیاری ومخالفت با طرحها و تحولات هویت زدای دشمن از انقلاب اسلامی
8- حفظ اعتماد به نفس وعزت ملی ؛استقلال طلبی ؛شجاعت؛ آگاهی ؛ خودباوری ؛ دین باوری
9- حفظ وتقویت نقاط قوت نظام و انقلاب ومقابله با تضعیف کنندگان آنها
10- مشارکت مردم در افزایش و رشد تولید و پرهیز از فعالیتهای اقتصادی غیر مولد و واسطه بازی
11- تقویت روحیه گذشت و پرهیز از اختلافات موهوم و دوقطبی سازی درجامعه
12- تاثیر ناپذیری از تبلیغات خلاف دشمنان علیه رهبری انقلاب وحفظ اعتماد وخوشبینی به ایشان

تاريخ درج خبر: 1402/01/12


براي برگشت به صفحه اصلي اخبار، اينجا را كليك كنيد

صفحه اصلي   درباره ما   فضاي شخصي شما   تالار گفتمان   Site in English

تمامی حقوق استفاده از مطالب سایت محفوظ و متعلق به حمیدرضا ترقی میباشد.