• ثبت نام
  •    
  • ورود به سیستم
  •    
  • نقشه سایت
  •    
  • راهنما
Arabic English Persian
  • چاپ
  • ذخيره پيوند
  • ارسال به دوست
  • Rss
  • ارتباط با ما
    آدرس: تهران خیابان شریعتی بالاتر از سه راه طالقانی خیابان جواد کارگر پلاک 14 واحد 3
    • تلفن واحد فروش : 5-77635114-021
    • تلفن واحد فروش : 5-77635114-021
    • فکس : 5-77635114-021
     
    لطفا جهت مراجعه به دفتر سایت ساز، قبلا هماهنگی لازم را به عمل آورید. ساعت مراجعه حضوری: (10 الی 12) و (14 الی 16)
    info@yoursite.com : مدیریت sales@sitesaz.ir : فروش Billing@sitesaz.ir : امور مالی support@sitesaz.ir : پشتیبانی develop@sitesaz.ir : برنامه نویسی graphic@sitesaz.ir : گرافیک design@sitesaz.ir : طراحی سایت
    www.SiteSaz.ir
  • معرفی ماژول ها
    سیستم مدیریت مشتریانماژول فروشگاه سازماژول آرمون سازماژول مالی و آموزشیماژول مطلبماژول پرداخت آنلاینماژول تبلیغات
    ماژول املاکماژول مدرسهماژول فرم سازماژول خبرنامهماژول سوالات متداولماژول نمایش دهنده فضای کاربرانماژول آمار
    www.SiteSaz.ir
  • صفحه اصلي
  • معرفي كتاب
  • آلبوم تصاوير
کاربران ما

نام كاربری: *
رمز عبور: *
هنوز در سایت عضو نشده‌اید؟
ارتباط با ما

براي برقراري ارتباط با ما، لطفا نامه‌هاي خود را از طريق رايانامه:
 
hamidrezataraghi@gmail.com ارسال فرماييد.
ما در اسرع وقت به نامه‌هاي شما پاسخ خواهيم داد.

خیانت مهاجر فرستی

خیانت مهاجر فرستی
شرحی برحدیث ولایت                                                                                          حمیدرضا ترقی
در بعضی از دانشگاه‌ها عناصری هستند که جوان نخبه را به ترک کشور تشویق میکنند؛ من صریح میگویم که این خیانت است؛ این دشمنی با کشور است؛ دوستی با آن جوان هم نیست. مقام معظم رهبری ۱۴۰۰/۰۸/۲۶
انواع مهاجرت
۱. مهاجرت تحصیلی :
یکی از دلایل اکثریت مردم برای مسافرت و مهاجرت به دلیل تحصیل در شرایط و موقعیت بهتر می باشد . تحصیل در رشته و موقعیتی که در کشور خود از داشتن آنها محروم بوده و یا به آن اهمیتی داده نمیشده است ، دلیلی قابل توجه برای مهاجرت است . همچنین افراد برای کسب تحصیلات عالیه و  رساندن خود به سطح بالای علمی دست به مهاجرت می زنند
. ۲. مهاجرت سیاسی :
دلایل سیاسی از جمله دلایل تصمیم مهاجرت برخی افراد می باشد . شخصیت های سیاسی به دلایل مختلفی چون دست یابی و رسیدن به اهداف سیاسی خود دست به مهاجرت می زنند ؛ و متقابلا برخی از افراد نیز به دلیل دور ماندن از شرایط سیاسی بد منطقه و جنگ های نظامی به مهاجرت روی می آورند .
۳. مهاجرت به منظور رسیدن به شرایط بهتر :
این دلیل بسیاری از مهاجران برای سفر دائمی به کشوری دیگر است . مهاجران به دلیل دست یابی به رفاه و یک زندگی استاندارد و دور ماندن از فقر و استبداد و شرایط دشوار به انتخاب انواع مهاجرت روی می آورند . این افراد در کشور جدید به دنبال کسب دست آورد های بهتر و ایجاد زندگی مرفه می باشند .
علل اصلی مهاجرت جوانان ایرانی چیست؟
بسیاری از افراد به دلیل نداشتن شغلی مناسب و بی‌اهمیتی مسئولان در جایگاه های مختلف شغلی نسبت به توانایی و استعداد آن‌ها در نهایت تصمیم به مهاجرت و اقامت در دیگر کشورها می‌گیرند.
علاوه بر مشکلات و گرفتاریهای اقتصادی و مالی، گاهی افراد به دلیل اختلاف نظر سیاسی با دولتمردان و عدم مدیریت آن‌ها با این مسئله تصمیم به مهاجرت و پناهندگی به سایر کشورها می‌گیرند و در برخی از موارد تصمیم‌های این چنینی به قیمت جان فرد مهاجر تمام می‌شود.
مشکلات فوق از جمله مهمترین معضلاتی هستند که اغلب جوانان ایرانی را به مهاجرت سوق می‌دهد و با سری پر از رؤیا غافل از شرایط نامناسب و غیر قابل باوری که در کمپ اسکان مهاجران و پناهندگان حاکم است در آسمان خاکستری و نامعلوم مهاجرت به پرواز در‌می‌آورد.
بسیاری از جوانان خوش فکر و با استعداد در حالی از ایران مهاجرت می‌کنند و نامشان در مراکز علمی معتبر و مشهور دنیا در کنار دانشمندان و اندیشمندان طراز اول و حتی بالاتر از آن‌ها به چشم می‌خورد که در داخل کشور به دلیل بی اعتمادی مسئولان به نسل جوان، از داشتن شغلی ساده هم محروم بوده‌اند و اینگونه فرصتهای ناب و سرمایه‌های ارزشمند انسانی ما به مرور از دست می‌رود.
دریک دسته بندی علل مهاجرت جوانان را میتوان درموارد زیرخلاصه کرد :
       1-دعوت به ادامه تحصیل در مقاطع گوناگون از اقراد نخبه توسط کشورهای  مهاجر پذیر
       2-تشویق بعضی از اساتید دانشگاهها که عامل کشورهای مهاجر پذیر هستند .
       3-عدم امکان و برنامه ریزی برای جذب و بکار گیری فارغ التحصیلان درکشورهای خارج در سیستم اجرائی کشور
       4-کمبود نیروی نخبه در کشورهای غربی برای علوم تجربی وجذب آنها از کشور های درحال توسعه وغرب زده
       5-علاقه بعصی جوانان به آزادیها ی صوری وجلوه های ظاهری تمدن غرب
       6-فراهم شدن امکان کار و درآمد همراه با تحصیل در کشورهای مهاجر پذیر
       7-تبلیغات مسموم غرب از ایران و ایران هراسی برای دانشجویان مهاجر وترساندن آنها از برگشت به ایران
       8- فقدان شایسته سالاری در ایران و ترجیح رابطه بر ضابطه در بکاارگیری نیروها .
مهاجرت مثبت
نکته‌ی دیگری که در باب نخبگان وجود دارد بحث مهاجرت است که امروز هم در یکی از صحبتها یک اشاره‌ای شد. خب یک وقت هست که یک دانشجویی بر اساس نیازهایش، بر اساس نیازهای فکری‌اش یا بحث خانوادگی‌اش مایل است برود در یک کشوری تحصیل کند؛ این اشکالی ندارد؛ یعنی بنده بارها گفته‌ام که این مانعی ندارد؛ عمده این است که فراموش نکند که بدهکار کشورش است و درس بخوانند و برگردند بیایند؛ مقام معظم رهبری ۱۴۰۰/۰۸/۲۶
خیانت مهاجر فرستی
لکن آن چیزی که اشکال دارد مهاجرفرستی است. به بنده گزارش داده‌اند -البتّه مال امروز هم نیست، مدّتها است یک چنین چیزی وجود دارد- که در بعضی از دانشگاه‌ها عناصری هستند که جوان نخبه را به ترک کشور تشویق میکنند؛ من صریح میگویم که این خیانت است؛ این دشمنی با کشور است؛ دوستی با آن جوان هم نیست. امروز در کشور ما جوانهای نخبه میتوانند رشد کنند و در برهه‌هایی هم میتوانند بروند از یک کشور دیگر استفاده کنند و برگردند امّا اینکه ما یک جوانی را نسبت به آینده‌ی کشور ناامید کنیم، دلسرد کنیم، آینده را تلخ و سیاه به او نشان بدهیم که او برود و مهاجرت کند، این را من واقعاً یک خیانتی میدانم که بایستی دنبال کنیم. مقام معظم رهبری ۱۴۰۰/۰۸/۲۶
آمارها چه میگویند؟
بر اساس شاخصدانشجو فرستیکشور ایران در سال 2018رتبه نوزدهم را در دنیا دراختیار دارد.
) آخرین آمار موجود 2021
درسال گذشته 1250 پرستار درخواست مهاجرت کرده اند یعنی معادل 30 دانشکده پرستاری که نیروی انسانی تربیت میکنند و این زنگ خطی برای نظام سلامت است .
درسال 99 تعداد3000 پزشک ایرانی دراوج کرونا طبق گزارش نظام پزشکی درخواست مهاجرت کرده اند.
سهم ایران از مهاجرت جهانی در 10 سال گذشته 16/0 %افزایش یافته که همچنان پایین تر از سهم جهانی جمعیت ایران است و لذا نمیتوان این مقدار مهاجرت را به سیل مهاجرت  تعبیر کرد
متقابلا نرخ بازگشت متخصصان و فارغ ذالتحصیلان ایرانی به داخل کشور از سال 2015 تا سال 2021 روندی صعودی داشته بطوریکه طی 5سال اخیر1989 نفر برگشته اند.
سهم دانشجو فرستی ایران از سال 2012 روندی کاهشی به خود گرفته واز حدود 3/1 % به 1%درسال 2018 رسیده است
راه کار چیست؟
اگر جهاني شدن را به مثابه گسترش روابط اجتماعي به سطح جهاني در ابعاد مختلف اقتصادي، سياسي و فرهنگي تعريف كنيم، جهاني شدن بازار كار زمينه مهاجرت متخصصان را فراهم مي آورد. در اين شرايط نگاهي به تجربه بين المللي در خصوص مهاجرت نيروي انساني ماهر نشان مي دهد كه با گسترش روند جهاني شدن به ويژه در حوزه اقتصاد در واقع ميزان مهاجرت متخصصان نيز افزايش يافته است. جمهوري اسلامي ايران در يك مقايسه بين المللي، در منطقه آسيا و اقيانوسيه با  16درصد مهاجرت متخصصان داراي دومين رتبه به لحاظ ميزان مهاجرت افراد داراي تحصيلات عالي بالاي 25 سال به آمريكا مي باشد. هم چنين به لحاظ مهاجرت نيروي انساني متخصص به مقصد كشورهاي عضو سازمان همكاري اقتصادي و توسعه (OECD) ايران با از دست دادن  30درصد از نيروي انساني ماهر خود داراي رتبه دوم در منطقه آسيا و اقيانوسيه است.با توجه به حجم بالاي مهاجرت متخصصان از جمهوري اسلامي،‌ بنظر می رسد كه براي مواجه شدن با چالش هاي جهاني شدن در زمينه مهاجرت نيروي انساني متخصص بايد راه كارهاي جدي در برنامه هاي ملي توسعه پيش بيني شوند. از جمله مهم ترين اين راه كارها در كوتاه مدت ايجاد شبكه هاي متخصصان ايراني خارج از كشور براي جلب همكاري پاره وقت آن ها با مراكز علمي داخلي و در بلند مدت ايجاد فضاي مناسب در ابعاد مختلف اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي براي حفظ متخصصان كشور و جلوگيري از مهاجرت آن ها به خارج مي باشند.البته اخراج مهاجر فرستها از دانشگاه ها نباید فراموش شود .

تاريخ درج خبر: 1400/09/21


براي برگشت به صفحه اصلي اخبار، اينجا را كليك كنيد

صفحه اصلي   درباره ما   فضاي شخصي شما   تالار گفتمان   Site in English

تمامی حقوق استفاده از مطالب سایت محفوظ و متعلق به حمیدرضا ترقی میباشد.