• ثبت نام
  •    
  • ورود به سیستم
  •    
  • نقشه سایت
  •    
  • راهنما
Arabic English Persian
  • چاپ
  • ذخيره پيوند
  • ارسال به دوست
  • Rss
  • ارتباط با ما
    آدرس: تهران خیابان شریعتی بالاتر از سه راه طالقانی خیابان جواد کارگر پلاک 14 واحد 3
    • تلفن واحد فروش : 5-77635114-021
    • تلفن واحد فروش : 5-77635114-021
    • فکس : 5-77635114-021
     
    لطفا جهت مراجعه به دفتر سایت ساز، قبلا هماهنگی لازم را به عمل آورید. ساعت مراجعه حضوری: (10 الی 12) و (14 الی 16)
    info@yoursite.com : مدیریت sales@sitesaz.ir : فروش Billing@sitesaz.ir : امور مالی support@sitesaz.ir : پشتیبانی develop@sitesaz.ir : برنامه نویسی graphic@sitesaz.ir : گرافیک design@sitesaz.ir : طراحی سایت
    www.SiteSaz.ir
  • معرفی ماژول ها
    سیستم مدیریت مشتریانماژول فروشگاه سازماژول آرمون سازماژول مالی و آموزشیماژول مطلبماژول پرداخت آنلاینماژول تبلیغات
    ماژول املاکماژول مدرسهماژول فرم سازماژول خبرنامهماژول سوالات متداولماژول نمایش دهنده فضای کاربرانماژول آمار
    www.SiteSaz.ir
  • صفحه اصلي
  • معرفي كتاب
  • آلبوم تصاوير
کاربران ما

نام كاربری: *
رمز عبور: *
هنوز در سایت عضو نشده‌اید؟
ارتباط با ما

براي برقراري ارتباط با ما، لطفا نامه‌هاي خود را از طريق رايانامه:
 
hamidrezataraghi@gmail.com ارسال فرماييد.
ما در اسرع وقت به نامه‌هاي شما پاسخ خواهيم داد.

درخشش درآزمون کروناورزمایش مواسات

قسمت دوم ؛ تبیین سخنان نیمه شعبان امام خامنه ای

درخشش درآزمون کروناورزمایش مواسات

شرحی بر حدیث ولایت                                                                                         حمیدرضا ترقی

ملّت ایران در آزمون کرونا، در این بیماری عمومی که در واقع باید گفت این وبای مدرن، خوب درخشیدند.
«عدّه‌ای هستند که در این شرایط و در این اوضاع حقیقتاً زندگی‌شان بسختی قابل گذران است و نمیتوانند زندگی معمولیِ عادیِ خودشان را اداره کنند؛ مردمی که دستشان باز است و توانایی دارند بایستی در این زمینه فعّالیّت وسیعی را شروع کنند.
چه خوب است که یک رزمایش گسترده‌ای در کشور به وجود بیاید برای مواسات و همدلی و کمک مؤمنانه به نیازمندان و فقرا که این اگر اتّفاق بیفتد، خاطره‌ی خوشی را از امسال، در ذهنها خواهد گذاشت.  21/1/99 مقام معظم رهبری

بیست ودو، اقدام رهبری در مقابله با پدیده کرونا
1- انتشار پیام تصویری برای مدافعان سلامت وتقدیر ازآغاز تلاش فداکارانه آنها علیه کرونا
2- استفاده از فرصت درختکاری برای سفارش به مردم برای رعایت مقررات پیشگیری وتوجه به تذکرات پزشکان
3- صدور حکم گناه برای کسانی که بهر شکلی عامل شیوع این ویروس شوند
4- دستور فوری به همه دستگاههای مرتبط با رهبری برای بسیج شدن درمقابله با این پدیده
5- موافقت با شهید محسوب شدن مدافعان سلامتی که دراین راه جان خود را ازدست میدهندو تقدیر از جامعه پزشکی و پرستاری کشور دراین رزمایش سلامت
6- لغوسفر خود به مشهد وتبدیل مانور ملی همه ساله سخنرانی راهبردی فروردین به سخنرانی مجازی
7- تشکیل قرار گاه بهداشتی –درمانی امام رضا  ع بوسیله نیروهای تحت فرماندهی
8- حمایت و پشتیبانی از تصمیمات و برنامه های ستاد ملی مقابله با کرونا وتاکید برمدیریت مستقیم رئیس دولت
9- موافقت با بسته شدن حرم هاو تعطیلی نمازهای جمعه توسط نمایندگان رهبری درسراسر کشور
10- موافقت با مرخصی و عفو زندانیان
11- سفارش به خواندن دعای صحیفه سجادیه برای شفای بیماران کرونائی
12- حمایت و پشتیبانی از طرح غربالگری درسراسر کشور.
13- موافقت با برداشت یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برای مقابله با کرونا و آثار آن
14- تقدیر و تشویق از نیروهای جهادی مردمی  داوطلب برای کمک به این مقابله ومهار کرونا
15- جلو گیری از نفوذ دشمن به بهانه کرونا در حوزه بهداشت و درمان
16-  دستور به رعایت اصول شرعی در غسل و کفن بیماران فوت شده درآرامستانها
17- خنثی سازی جوسازی های رسانه ای ضد انقلاب و سران آمریکا علیه کیفیت مقابله ایران با کرونا
18-  طرح احتمال بیوتروریست بودن این ویروس و ضرورت آمادگی ارتش و سپاه و پدافند عامل برای مقابله با این  پدیده
19- پیشنهاد شکل گیری  رزمایش مردمی مواسات برای حل مشکلات آسیب دیدگان از کرونا توسط نیکوکاران و خیرین بویژه در ماه مبارک رمضان.
20- مقایسه منصفانه بین عملکرد کشورهای غرب وحشی با ایران اسلامی در برخورد با کرونا.
21- اجازه کمک به اقشار آسیب دیده از محل منابع بنیاد مستضعفان
22- تبدیل  پدیده تهدید آمیز کرونا به فرصتی برای شناسائی ضعفها و کاستی ها وبروز خلاقیتها ی جوانان داخلی درمقابله با این نوع بحرانها و پدیده های تحمیلی

ضرورت تشکیل رزمایش مواسا ت
    عملکرد دستگاه بهداشت و درمان کشور علی رغم اشکالات و نواقصی که در روند فعالیت خود داشتند که جای بحث آن فعلا اینجا نیست ؛ موجب گردید که مقابله با کرونا در حوزه درمانی و بهداشتی بسمت مهار و کنترل حرکت کرده و بهتر از خیلی از کشور ها بتواند میزان تلفات انسانی را کاهش و درصد بهبود یافته گان را افزایش دهد .
دولت نیز ضمن حمایت از بهداشت و درمان بعنوان متولی مقابله با این ویروس با تشکیل قرارگاه مقابله ضمن ایجاد قرنطینه و محدودیتهای تردد و ایجاد طرح فاصله اجتماعی و تخصیص اعتبار برای درمان رایگان همه مردم ، حتی اتباع خارجی مقیم ایران، بسته های حمایتی برای اقشار مستضعف ؛ بیکار شده و خسارت دیده از کرونا تخصیص دادند ولی حجم و عمق فشار برروی اقشار مستضعف  آنقدر زیاد است که با این مبالغ رفع رجوع نخواهند شد و نیازمند بسیج عمومی برای کمک به این قشر ها ا ست.
مفهوم مواسا ت
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نیز درباره مواسات می‌فرمایند: «مواسات یعنی همراهی کردن و کمک کردن به برادر مؤمن در همه‌ی امور. انسان وظیفه بداند؛ کمک فکری، کمک مالی، کمک جسمانی، کمک آبروئی»(۱۶) بیانات در دیدار کارگزاران نظام‌، ۱۳۸۶/۰۶/۳۱) و «یعنی هیچ خانواده‌ای از خانواده‌های مسلمان و هم‌میهن و محروم را با دردها و محرومیتها و مشکلات خود تنها نگذاشتن؛ به سراغ آنها رفتن و دست کمک رسانی به سوی آنها دراز کردن.»( بیانات در خطبه‌های نماز عید فطر، ۱۳۸۱/۰۹/۱۵)
تفاوت انفاق (و مفاهیم شبیه آن مانند صدقه، زکات، هدیه) با مواسات این است که انفاق «کمک کردن به نیازمندان از اضافه بر نیاز خود» است؛ اما مواسات یعنی «شریک کردن نیازمندان با خویش و سهیم کردن آنها در آنچه خود به آن نیازمند و علاقه‌مند است.»
مولفه های مواسا ت
جامعه‌ای که می‌خواهد به مواسات عمل نماید، می‌بایست مؤلفه‌های مهمی را در رفتار رعایت کند.

۱. در مواسات خود، به دیگران منت نگذارد و آنها را با زبان و کنایه نرنجاند؛ بلکه عزت و کرامت انسانی و ایمانی آنها را حفظ کند. قرآن کریم می‌فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لا تُبْطِلُوا صَدَقاتِکمْ بِالْمَنِّ وَ الْأَذی‌» (ای مؤمنان، صدقه‌های خود را با منّت نهادن و آزار رساندن تباه نکنید)

۲. برای مواسات می‌بایست «جوانان، اجتماعات خانوادگی تشکیل دهند و کمکهای افراد خانواده را جمع کنند و در درجه اوّل به مصرف فقرا و نادارهای همان خانواده و فامیل برسانند و اگر نیازی نبود، به فقرای دیگر رسیدگی کنند.»( ۱۳۸۱/۰۹/۱۵)

۳. اگر کسی وسعت مالی و امکان مواسات مالی ندارد، میتواند به مصادیق دیگر مواسات (آبرویی، علمی و...) عمل نماید. اگر هیچ‌کدام برایش مقدور نیست، می‌بایست از درد فقیران ناراحت و اندوهگین باشد و در قلب و زبان ابراز همدردی کند.

۴. هرچند مواسات، در موارد شدت و سختی نمود بیشتری پیدا می‌کند؛ اما محدود به آن نیست. بلکه باید به این نکته توجه داشت که اگر مواسات بعد از دوران سختی و مشکلات ادامه پیدا نکند، خود به یک دغدغه و نگرانی برای کمک‌شوندگان تبدیل میشود. بنابراین رفتار مبتنی بر مواسات، رفتاری است که ادامه داشته باشد و آرامش خاطر افراد جامعه را نیز تأمین نماید.

۵. مواسات، مراحل بالاتری نیز دارد که بیانگر اهمیت زیاد این ویژگی است. امام باقر (علیه‌السّلام) در روایتی می‌فرمایند:«یا حَجّاجُ کیْفَ تَواسِیکمْ قُلْتُ صالِحٌ یَا أبا جَعْفَرٍ قالَ یُدْخِلُ أَحَدُکمْ یَدَهُ فِی کیسِ أَخِیهِ فَیَأْخُذُ حاجَتَهُ إِذَا احْتاجَ إِلَیْهِ قُلْتُ أَمّا هَذَا فَلا فَقالَ أَما لَوْ فَعَلْتُمْ مَا احْتَجْتُمْ.»( کشف الغمة فی معرفة الأئمة (چاپ قدیم)، ج‌۲، ص: ۱۲۱) ای حَجّاج! مواسات شما چگونه است؟ گفتم: خوب است ای ابو جعفر! حضرت فرمود: «آیا هر گاه فردی از شما نیاز پیدا کند، دستش را در جیب برادرش میکند و به اندازه‌ی نیازش برمیدارد؟» گفتم: در این حد، نه! فرمود: «اگر این‌گونه رفتار کرده بودید، نیازمند نمی‌شدید.»

مواسات یعنی به یکدیگر یاری رساندن و دیگران را در دسترنج و حاصل تلاشهای خود، شریک ساختن. اگر افراد جامعه، دارایِ ثروت، علم و آبرویی هستند، می‌بایست به‌وسیله آنها خلأهای اجتماعی را پر کنند تا جامعه‌ی اسلامی از قدم برداشتن در مسیر تقرب به خدا عقب نیفتد.
مواسات» رکن مهم جامعه‌ سازی اسلامی درگام دوم انقلاب

«بایستی صحنه‌ها و جلوه‌هایی از جامعه‌ی مهدوی را خودمان به وجود بیاوریم، جامعه‌ی مهدوی، جامعه‌ی قسط و عدل است و جامعه‌ی عزّت است، جامعه‌ی علم است، جامعه‌ی مواسات و برادری است؛ اینها را بایستی ما در زندگی خودمان تحقّق ببخشیم.» ۱۳۹۹/۰۱/۲۱
این بخش از بیانات رهبر انقلاب در سخنرانی تلویزیونی ایشان به مناسبت ولادت حضرت امام زمان (عج) حاوی تأکیدی ویژه بر مفهوم «مواسات» بود؛ به‌خصوص آنجا که از مردم خواستند ماه رمضان را تبدیل به فرصتی برای «رزمایش گسترده‌ی مواسات و همدلی و کمک مومنانه به نیازمندان» کنند.
  مواسات جلوه ای از سبک زندگی مهدوی
تحقق مواسات، هم به‌مثابه نظام‌سازی و هم به‌مثابه امر اخلاقی و هویتی و ناظر به سبک زندگی اسلامی، اوج و نهایتی دارد که آن اوج، در دوره‌ی ظهور امام زمان (علیه السلام) محقق خواهد شد.
«حکومت‌ الهی‌ حضرت‌ بقیةالله‌ (ارواحنا فداه‌) حکومتی‌ است‌ که‌ در آن‌ مقررات‌ حاکم‌ بر مردم‌، خواست‌ آمریکا و دیگر قدرتهای‌ زورگوی‌ شرق‌ و غرب‌ نیست‌، بلکه‌ حکومت‌ عدالت‌، مواسات‌ و مساوات‌ و حکومت‌ معنویت‌ و فضیلت‌ است‌.» (در سالروز میلاد امام زمان (عج)، ۱۳۷۳/۱۰/۲۷)

«عدّه‌ای هستند که در این شرایط و در این اوضاع حقیقتاً زندگی‌شان بسختی قابل گذران است و نمیتوانند زندگی معمولیِ عادیِ خودشان را اداره کنند؛ مردمی که دستشان باز است و توانایی دارند بایستی در این زمینه فعّالیّت وسیعی را شروع کنند. در صلوات شریف «شَجَرَةُ النُّبُوَّة» میخوانیم: وَ ارزُقنی مُواساةَ مَن قَتَّرتَ‌ عَلَیهِ مِن رِزقِکَ بِمَا وَسَّعتَ عَلَیَّ مِن فَضلِکَ ... وَ اَحیَیتَنی‌ تَحتَ‌ ظِلِّک؛ یعنی این یکی از کارهای لازمی است که بایستی انجام بگیرد؛ بخصوص که ماه رمضان در پیش است. ماه رمضان، ماه انفاق است، ماه ایثار است، ماه کمک به مستمندان است؛ چه خوب است که یک رزمایش گسترده‌ای در کشور به وجود بیاید برای مواسات و همدلی و کمک مؤمنانه به نیازمندان و فقرا که این اگر اتّفاق بیفتد، خاطره‌ی خوشی را از امسال، در ذهنها خواهد گذاشت. ما برای اینکه ارادتمان به امام زمان ثابت بشود، بایستی صحنه‌ها و جلوه‌هایی از جامعه‌ی مهدوی را خودمان به وجود بیاوریم که عرض کردیم، جامعه‌ی مهدوی، جامعه‌ی قسط و عدل است و جامعه‌ی عزّت است، جامعه‌ی علم است، جامعه‌ی مواسات و برادری است؛ اینها را بایستی ما در زندگی خودمان تحقّق ببخشیم، به قدر امکان خودمان؛ این ما را نزدیک میکند. (۱۳۹۹/۱/۲۱)
حقیقتا ملت ایران نهادهای انقلابی و نیروهای جهادی ونیروهای انقلابی در کنار مدافعین سلامت در این آزمون خوش درخشیدند و به دنیا نشان داده و در ماه مبارک نیز نشان خواهند داد که مواسات یعنی چه ؟ جلوه هلیی از این درخشش را رهبر بزرگوار مصورت مصداقی برشمردند ولی یقینا نمونه های بیشمار فراوانی در سراسر کشور را میتوان دراین رابطه شمارش کرد .

تاريخ درج خبر: 1399/01/30


براي برگشت به صفحه اصلي اخبار، اينجا را كليك كنيد

صفحه اصلي   درباره ما   فضاي شخصي شما   تالار گفتمان   Site in English

تمامی حقوق استفاده از مطالب سایت محفوظ و متعلق به حمیدرضا ترقی میباشد.